1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mallıdağ’da korkutan yangın!
Mallıdağ’da korkutan yangın!

Mallıdağ’da korkutan yangın!

Yangının sigara izmaritinin neden olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, yaklaşık 2 kilometrelik uzunluğunda ve 200 ila 400 metre genişliğinde bir alan alevlere teslim oldu

A+A-

Didem MENTEŞ

Mallıdağ ile Arıdamı köyleri arasındaki dağlık arazide  yangın çıktı. Mallıdağ köyüne giden asfalt yolun yanında saat 12:50 gibi başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının sigara izmaritinin neden olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, yaklaşık 2 kilometrelik uzunluğunda ve 200 ila 400 metre genişliğinde bir alan alevlere teslim oldu. Polis, itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri, Serdarlı ile Geçitkale belediye ekipleri ve köy halkı tarafından yangına dört bir koldan müdahale edildi.  Yangın esnasında Orman Dairesindeki bir çalışan dumandan etkilenerek, kısa süreli bir baygınlık yaşadı.

20 hektarlık arazi kül oldu

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre yangın saat 12:50 sıralarında, henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı yangın meydana geldi. Yangına itfaiye, polis, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri, bölge halkı, Geçitkale ve Serdarlı Belediyelerine ait araçlarıyla müdahale edildi. İlk tespitlere göre yangın sonucu 20 hektarlık arazi içerisinde bulunan maki bitki örtüsü, yabani zeytin ağaçları, çalılık alan ve küçük selvi ağaçları yanarak zarar gördü. Yangın saat 16:20 raddelerinde kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangına küçük yangınla müdahale edildi

Mallıdağ köyüne giden asfalt yolun yanında başlayan yangının, sigara izmaritinin neden olacağından şüphelenildiği öğrenildi. Rüzgarın etkisiyle batıya doğru büyüyen yangına, Mağusa, İskele ve Geçitkale itfaiye ekipleri çok sayıda araçla müdahale etti. İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek’de yangın yerine gelerek, incelemelerde bulundu, bilgi aldı. Özmenek, tüm bölgeyi gezerek zaman zaman itfaiye ekiplerini organize etti. Yangının durdurulması için alevlerin yönüne doğru küçük yangınlar çıkartılarak, alevlerin batıya doğru ilerlemesi engellendi.

Bir çalışan bayıldı

Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri de çok sayıda araçla yangına dört bir koldan müdahale etti. Orman Dairesi’nden bir personel söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenerek, kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Çevrede bulunanlar tarafından müdahale ederek, suyla ayıltıldı. Sıcak hava nedeniyle ekipleri müdahale etmekte de zaman zaman sıkıntı yaşadı.

Belediyeler ve köy halkı da müdahale etti

Dağlık alanın yapısı gereği alevleri söndürmek için ekipler zorlu anlar yaşadı. Serdarlı ve Geçitkale belediye ekipleri de iş araçlarıyla toprak atarak, yangını söndürmeye çalıştı. Geçitkale Belediyesi, saat 14:20 sıralarında sosyal medya üzerinden acil yardım çağrısı yaptı. Belediye, su tankerleri, benzeri su imkanları ve traktörü olan yurttaşların bölgeye gidip yangınla müdahale çalışmalarına yardım etmelerini istedi.

Bölge halkı da gerek tarım araçlarıyla gerekse ağaç dallarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. Mallıdağ ve bölgede oturan vatandaşlar yangına söndürülene kadar büyük panik yaşadı.

yng5.jpg
Zeytin ağaçları da yangından nasibi aldı 

yng6.jpg
Ormanlık arazide çıkan yangından geriye kalan manzara

yng7.jpg
 

yang1.jpg
 Köy halkı da yangına müdahale etti.

yang2.jpg

yng3.jpg

 

 

Bu haber toplam 5714 defa okunmuştur
Etiketler :