1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maliye Bakanlığı'ndan HP açıklaması
Maliye Bakanlığından HP açıklaması

Maliye Bakanlığı'ndan HP açıklaması

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Hayat Pahalılığı ödeneğinin alt gelir grupları koruyacak şekilde ödeneceğini açıkladı

A+A-

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Hayat Pahalılığı ödeneğinin alt gelir grupları koruyacak şekilde ödeneceğini açıkladı. Basında çıkan,  “Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkı 2015 Yılında Uygulanmayacak” haberinin ardından Maliye Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle;


2015 Hayat Pahalılığı ödeneği hakkında açıklama.

"Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı Yasa Gücünde Kararnameler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu düzenleme ile kamudan maaş çeken kesimlerin 2015 yılına yönelik maaş (ücret) düzenlemelerinde farkındalık yaratılabilmesine olanak sağlamak amacıyla Hayat Pahalılığı hakkını düzenleyen ve bu çerçevede 6 aylık TÜFE endeks artışlarının yansıtılması Ocak 2015 ve Temmuz 2015 tarihleri için dondurulmuştur.
Ancak, bu düzenlemeye ülkede kamudan maaş çeken kesimlerin 6 aylık TÜFE artışları dolayısıyla alacakları ek menfaatlerin, ülkede refah düzeyinin alt gelir gruplarına etkisini artırabilme amacına yönelik olarak; Oluşacak TÜFE  endeks artışının bütçeye getirebileceği yükün altında olmamak üzere eşit miktarlarla ödenmesi ve özellikle 01.01.2011 tarihinden sonra kamuya her ne ad altında olursa olsun istihdam edilen çalışanlara ek REFAH ARTIŞ ödemesi yapılması öngörülmektedir.
Bu düzenleme OCAK 2015 maaşlarından başlamak üzere, Aralık 2014 TÜFE değerleri netleştikten sonra yapılacak teknik çalışmalarla şekillendirilecektir."

Bu haber toplam 3412 defa okunmuştur