1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maliye Bakanlığı halen ELEKTRİKSİZ
Maliye Bakanlığı halen ELEKTRİKSİZ

Maliye Bakanlığı halen ELEKTRİKSİZ

Devletin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilen Maliye Bakanlığı binasında halen jeneratör kullanılıyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Devletin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilen Maliye Bakanlığı binasında halen jeneratör kullanılıyor. Kıb-Tek, devletin toplam 61 milyon 750 bin TL borcu nedeniyle önceki sabah Maliye Bakanlığı binasının elektriğini kesmişti. Elektrik kesintisi nedeniyle Maliye Bakanlığı’ndaki işlemler dün de jeneratör yardımıyla yürütüldü. KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Maliye Bakanlığı’nın herhangi bir ödeme yapmadığını vurgulayarak, bakanlık yetkililerinin kendileriyle görüşmediği ancak konunun Başbakanlığın gündemine getirildiğini söyledi. Akim, bakanlık binasına yeniden elektrik bağlanması için 20 milyon TL’lik bir ara ödemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer ise Maliye Bakanlığı’nın “borcunu inkâr ettiğini” iddia ederek, devlet ve kamusal alan borçlarının ödenmesini talep etti.
Konuyla ilgili bilgi alınmaya çalışılan Maliye Bakanı Zeren Mungan’a ise ulaşılamadı.

Konu Başbakanlığa taşındı
Maliye Bakanlığı’nın 11 milyon TL tüketim borcu, 11 milyon TL de teşvik primi borcunun yanı sıra devletin toplam borcunun ödenmemesi nedeniyle bakanlık binası karanlığa büründü.
Kıb-Tek’in, devletin toplam 61 milyon 750 bin TL borcundan dolayı k elektrikleri kesmesi nedeniyle Maliye Bakanlığı, Kıb-Tek yönetiminden ‘resmi açıklama’ istedi. Kıb-Tek Yönetim Kurulu ise önceki gün elektrik kesintileri ile ilgili uzun süreli toplantı gerçekleştirdi. Kıb-Tek yetkilileri, Maliye Bakanlığı’ndan herhangi bir girişim görmedikleri gerekçesiyle konuyu Başbakanlığa taşıdı.

Akim: “Elektirğin bağlanması için 20 milyon TL’ye ihtiyaç var”
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise Maliye Bakanlığı binasının elektriğinin halen kesik olduğunu belirterek, bir ödeme girişiminde bulunulmadığını söyledi. Akim, Maliye Bakanlığı’nın 11 milyon TL tüketim borcu, 11 milyon TL de teşvik primi borcunun bulunduğunu belirterek,
devlet kurumlarının ise KIB-TEK’e 61 milyon TL’den fazla elektrik borcu bulunması nedeniyle elektriğin kesildiğini aktardı. Maliye Bakanlığı binasına yeniden elektrik bağlanması için 20 milyon TL’lik bir ara ödeme yapılması gerektiğini vurgulayan İsmet Akim, konuyla ilgili Maliye yetkililerinin kendilerine dönmediğini konunun Başbakanlığa iletildiğini belirtti.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur