1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Malaga’da hekim maaşları ele alındı
Malaga’da hekim maaşları ele alındı

Malaga’da hekim maaşları ele alındı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği FEMS'in Malaga’da gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği 2014 yılından beri üyesi olduğu Avrupa Maaşlı Doktorlar Federasyonu’nun (FEMS) 5-8 Ekim tarihleri arasında Malaga’da gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

Toplantıda Avrupa’daki ihtisas eğitimleri, çalışma koşulları, oncall hekimlerin durumları ve hekimlerin Avrupa ülkeleri arasındaki maaş farklarından dolayı göç etmeleri ele alındı

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan, Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, toplantılarda bazı ülkelerin maaşı düşük ülkelerden sürekli hekim akışına izin vererek kendi eğittikleri hekim sayısını kısıtladıkları, sağlıktaki özelleştirmenin etkileri ve son altı ay içerisinde üye Avrupa birlik ve sendikaların raporları sunulduğunu bildirdi.  Arifoğlu ayrıca ülkemizdeki son altı ay içerişinde gelişen olayların tartışılıp, ne tür çözümler olabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.

Arifoğlu şu değerlendirmeyi yaptı, “Genel anlamda sağlıktaki sorunların benzer olduğu, özelleştirmenin sağlık üzerine etkileri ve doktorlar üzerine etkilerinin ayni olduğu, giderek hekimlerin daha az özlük hakları ile daha fazla çalıştırılmaya zorlandığı gözlemlendi. Bunun yanında tıp eğitimi ve ihtisas eğitimlerinde Avrupa ülkelerinde benzer problemler olduğu doktorların yeterli eğitim alamadıkları belirtildi. Bundan dolayı bazı ülkelerde eğitim veren kurumların kapatıldığı bildirildi”.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur