1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayın”
“Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayın”

“Mal varlığınızı kamuoyuna açıklayın”

Toparlanıyoruz Hareketi’nden, Cumhurbaşkanı adaylarına çağrı...

A+A-

 

 

Toparlanıyoruz Hareketi, “temiz siyaset için yolsuzlukların önlenebilmesi adına, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini esas alan yönetim anlayışı için”, Cumhurbaşkanlığı seçimine katılan tüm adayları, kendilerinin ve en yakınlarının mal varlıklarını kamuoyuna açıklamaya davet etti.

Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının başladığı, bu süreçte temiz siyaset konusunun daha önceki seçimlerde olmadığı kadar öne çıktığını kaydedildi.

Toplumun büyük bir kesiminin, siyasetteki ve kamu yönetimindeki bozulmaya ‘dur’ diyebilecek yeni anlayış ve politikalar talep ettiği kaydedilen açıklamada, Kudret Özersay ve Mustafa Akıncı’nın şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri adına yaptıkları mal varlığı beyanlarına gösterilen olumlu tepkilerin, bu talep ve duyarlılığın bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı adayların, herhangi bir yasal zorunluluk yokken mal varlıklarını kamuoyuna açıklamış olmalarını önemli bir girişim olarak niteleyen Toparlanıyoruz Hareketi, siyasilerin temiz siyaset ilkelerine uygun şekilde davranmasının, halkın da bu doğrultudaki kurallara uymasında ciddi bir etken olacağını kaydetti.

Hareket, şu an görevde olan Cumhurbaşkanı’nın, göreve seçildikten sonra yasal olarak yapmak zorunda olduğu mal beyanını yapmadığını, Meclis Başkanlığı’nın ise gerekli denetleme için herhangi bir girişiminde bulunmadığını savundu.

Açıklamada, sendikaların kamu görevlilerini, tüm siyasiler ve yakınları mal beyanı yapmadan mal beyanı yapmamaya çağırmasının da anlaşılır bir tepki olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kudret Özersay’ın ve Mustafa Akıncı’nın yaptığı mal beyanı, temiz siyaset ilkesinin hayata geçmesi, yolsuzluğa karşı sıfır tolerans ihtiva eden yeni bir kültürün yeşermesi doğrultusunda umut vermektedir. Toparlanıyoruz Hareketi, temiz siyaset için, yolsuzlukların önlenebilmesi için, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini esas alan yönetim anlayışı için, seçimdeki tüm adayların kendilerinin ve en yakınlarının mal varlıklarını kamuoyuna açıklamaya davet eder.”

(tak)

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur