1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Makenzi’ye giriş ENGELSİZ!
Makenzi’ye giriş ENGELSİZ!

Makenzi’ye giriş ENGELSİZ!

Makenzi Halk Plajı’nda yenilikler sürüyor

A+A-

 

İskele Belediyesi bünyesinde hizmet veren Makenzi Halk Plajı, yenilen konsepti ile sezona başladığı ilk günden bu yana halkın ya sıra turistlerin de yakın markajında. Daha iyi hizmet adına her geçen gün kendisini yenileyen Plajda, engelli vatandaşların denize ulaşımını kolaylaştırmak adına düzenlemeler yapıldı.

Makenzi’ye giriş ENGELSİZ!

Yaşamını idame ettirebilmek için bir başkasının yardımı ile hareket etmek zorunda bırakılan engelli vatandaşlara hizmet İskele Belediyesi’nin öncelikleri arasında. Nitekim bu hassasiyetini Makenzi Halk Plajı’nda da gösterdi. ‘Herkes gibi, denizin tadını çıkarmak onların da hakkı’ bilinciyle hareket eden İskele Belediyesi, Plaja, engelli vatandaşların denize ulaşımını kolaylaştırmak adına parkurlar yaptı. Üstelik bu parkurlar sayesinde, yaşlılar da denize daha sağlıklı ulaşabiliyor. Yenilik bununla da sınırlı değil. Plaja gelenleri park yerinde bir de levha karşılıyor. Üzerindeki, 0533 832 26 55 yazılı telefon numarası arandığı taktirde görevli kişi hemen park yerine geliyor ve engelli vatandaşlarımızı alarak Plaja kadar eşlik ediyor.

Şezlong sayısı arttırıldı

Hafta sonu kadar hafta içi de yerli ve yabancı turistin akınına uğradığı Makenzi Halk Plajı’nda şezlongların sayısı da arttırıldı. İskele Belediyesi bünyesindeki Makenzi Halk Plajı, daha fazla kişiye hizmet vermek adına 172 olan şezlong sayısını geçtiğimiz günlerde 266’ya çıkardı.

Makenzi’de herkes güvende

Makenzi Halk Plajı gündüz olduğu kadar gece de herkes güvende. İskele’ deki tüm işletmelere denetimlerde bulunan ve tarihi geçmiş malları raflardan toplayan zabıta birimleri, Makenzi Halk Plajı ve yürüyüş yolunda da denetime başladı. 20.00-00.00 saatleri arasında yapılan asayiş devriyeleriyle halkın yürüyüş yolunu ve park alanını rahat bir şekilde kullanmasını sağlayan zabıtalar, zaman zaman halkla sohbet edip halkın görüş ve taleplerini de dinliyor.

Tatilcilerin canı ‘Cankurtaran’ a emanet

7’den 70’e herkesin gönül rahatlığı ile kullandığı Makenzi halk Plajı’nda cankurtaran da görevde. Sabah 8’den akşam 8’e kadar plajda hizmet veren cankurtaran, denizi kullanan herkesi yakın çekimde takip ediyor.

Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur