1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mahkumlar firar etti, 2 cezaevi çalışanına gözaltı
Mahkumlar firar etti, 2 cezaevi çalışanına gözaltı

Mahkumlar firar etti, 2 cezaevi çalışanına gözaltı

New York'taki firarilere yardım ettiği iddia edilen ikinci bir cezaevi çalışanı daha gözaltına alındı

A+A-

ABD'nin New York eyaletinde, cezaevindeki 2 mahkumun firar etmelerine yardım etmekle suçlanan ikinci bir cezaevi çalışanı daha gözaltına alındı.

Yüksek güvenlikli Clinton devlet cezaevinden firar eden mahkumlar Richard Matt ve David Sweat'ı arama çalışmalarında 19'uncu güne girilirken, firarilere yardım ettiği belirtilen bir cezaevi çalışanının daha olduğu belirtildi. Cezaevinde gardiyan olarak görev yapan Gene Palmer, firarilere yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. 57 yaşındaki Palmer, hakkındaki dava başvurusunda "tehlikeli firariye yardım etmek, kanıtları tahrip etmek ve resmi görevi kötüye kullanmak"la suçlanıyor.

27 yıldır görevde bulunan Palmer'le ilgili suçlamada, firar eden mahkumlarla Kasım 2014'ten 6 Haziran 2015'e kadar bir çok kez görüştüğü ve onlara "düz uçlu tornavida ve karga burun pense" verdiği iddia ediliyor.

Palmer'in firar eden mahkumlardan en az birine hücrelerin arkasında bulunan geçitteki elektrik devre kırıcıları için bir burkma aleti verdiği de iddialar arasında.

Eyalet polisi, iki firarinin cezaevinin yaklaşık 32 kilometre batısındaki avlanma kampında bir süre kaldığını düşünüyor. 20 Haziran Cumartesi günü görgü tanığı bir avcının, kamptaki kabinlerden birinin kilidinin kırıldığını bildirmesine, köpekler ve helikopterler yardımıyla, binden fazla güvenlik görevlisinin katılımıyla bölgenin didik didik aranmasına rağmen sonuca ulaşılamadı.

RESSAM MAHKUM

Bu arada, Palmer'in mahkumlara resim malzemesi götürdüğü ve karşılığında resim aldığı belirtirken, özellikle Matt'ın çok iyi portre çalışmaları bulunduğu ortaya çıktı.

Olayla ilgili ilk soruşturmada firari Matt'dan iki defa resim aldığını bildiren Palmer'ın, karşılığında ona boya ve resim fırçası verdiğini bildirdi.

Daha önce gözaltına alınan 51 yaşındaki kadın cezaevi çalışanı Joyce Mitchell'in firar eden mahkumlara, demir testeresi, matkap ve matkap ucu dahil olmak üzere çeşitli aletler temin ettiği iddia edilmişti. Mitchell 10 gün önce çıkarıldığı mahkemede hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Yüksek güvenlikli cezaevinden 6 Haziran'da firar eden mahkumlardan Sweat'ın, 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürmekten müebbet, diğer firari Matt'ın da 1997'de bir kişiyi kaçırıp, döverek öldürmekten 25 yıl hapis cezası bulunuyor.

(AA)

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur