1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkumlar Açlık Grevinde
Mahkumlar Açlık Grevinde

Mahkumlar Açlık Grevinde

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde “yeni düzenlemeler” gerekçe gösterilerek açlık grevi başlatıldı

A+A-

Firuzan NALBANTOĞLU

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde yönetimin ziyaretçi koşulları ve yiyecek içecek girişleri ile ilgili düzenlemeye gitmesi üzerine mahkûmlar dün iki bölüm dışında tüm koğuşlarda açlık grevine başladılar.  Merkezi Cezaevinde örgütlü olan KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan’dan alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinde başlayan açlık grevi, cezaevi binasının çağdaş koşullarda olmaması nedeniyle de kolayca örgütlendi. Bengihan, cezaevi binasının çağdaş koşullarda olmadığını ve mahkûmların böyle durumlarda sürekli örgütlendiklerini belirtti.

“Ziyaretçi sisteminde çağdaş düzenleme…”
Bengihan, mahkûmların iki nedenden ötürü açlık grevine başladıklarını, bunlardan birinin cezaevi yönetiminin ziyaretçi sisteminde çağdaş bir düzenlemeye gitmesi ötekinin de dışarıdan yiyecek içecek girişlerinin önlenmesi olduğunu söyledi. Bengihan, “dünyanın her yerinde ziyaretler önceden izin almak koşulu ile aile ve üç arkadaş olabiliyordu. Bundan önce cezaevinde böyle bir sistem yoktu. Bu doğru değil. Ziyaretçiler birinci derece akraba dışında biri olmamalı ve arkadaşlar da önceden izin almak koşulu ile 3 kişiyi geçmemeli” dedi.

“Dışarıdan yiyecek ve içecek sokulmaması…”
Cezaevi yönetiminin böyle bir düzenleme başlattığını fakat mahkûmların bundan rahatsız olduklarını söyleyen Bengihan, “Çünkü alışılmıştı, istedikleri kişilerle görüşebiliyorlardı” dedi. Mahkûmların açlık grevine gitmelerinin diğer gerekçesinin ise cezaevine asla dışarıdan yiyecek ve içecek sokulmaması ile ilgili yapılacak yeni düzenleme olduğunu söyleyen Bengihan, bu düzenlemenin cezaevine yasadışı madde sokulmasını önlemek olduğunu söyledi.

24 saat beklenilecek…
Bengihan, mahkûmlarla görüşülüp 24 saat beklenileceğini de söylerken, cezaevinde mahkûmların açlık grevi yapmasının suç olduğunu ve cezaevi yönetmenliğine aykırı olduğunu da hatırlattı.

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur