1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkemeler ve Meclis bütçeleri oybirliği ile…
Mahkemeler ve Meclis bütçeleri oybirliği ile…

Mahkemeler ve Meclis bütçeleri oybirliği ile…

Mahkemeler bütçesi 22 Milyon 56 bin 740 TL, Meclis bütçesi 19 Milyon 790 bin 490 TL

A+A-

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Mahkemeler bütçesi ile Cumhuriyet Meclisi bütçesini görüşerek oybirliği ile onayladı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin ardından 22 Milyon bin 740 TL’lik öngörülen Mahkemeler bütçesi yapılan öneriler üzerine 55 Bin TL’lik artış yapılarak, 22 Milyon 56 bin 740 TL olarak oybirliğiyle onaylandı. Mahkemeler bütçesinin ardından 19 Milyon 790 bin 490 TL olarak öngörülen Cumhuriyet Meclisi Bütçesi de oybirliğiyle onaylandı. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber komite toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut verilerle bütçeyi en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını dile getirerek, alınan tedbirlerin de çok yararlı olduğunu gördüklerini kaydetti. Meclis’te kullanılan ampullerin değiştirildiğini, klimaların kontrollü kullanıldığını söyleyen Siber, elektriğin zamlanmasına rağmen çok ciddi tasarruf yapılarak maliyetin düşürüldüğünü belirtti.


“Yargının etkin çalışabilmesi için gerekli katkının yapılması gerek”

Mahkemeler ve Meclis bütçe görüşmeleri öncesi konuşan Komite Başkanı Birikim Özgür, demokrasiye çok önem verdiklerini, haliyle yargının etkin çalışabilmesi için gerekli katkının yapılması gerektiğini söyledi. Özgür, Seçim manifestolarında yargı için yer alan maddelere değindi. Ülkede yargı bacağında yapılması gereken çok işler olduğunu belirten Özgür, yargı organından gelen görüşlerin yapılacak işleri daha iyi şekillendirebileceğini kaydetti. Armağan Candan da, Anayasa sürecinde yaşananlara dikkat çekerek, Anayasa’nın kabul edilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

---------------------------------------------------------

Erhürman:“Yargıya olan ihtiyacın her geçen gün artıyor”

Tufan Erhürman da, Mahkemelerin en güvenilir kurumlardan biri olduğunu belirterek, yargıya olan ihtiyacın her geçen gün arttığını kaydetti. Yargıç sayılarının arttırılamaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Erhürman, bunun da kaçınılmaz olarak kaliteyi düşürdüğünü söyledi. Türkiye, İngiltere ve KKTC’de hukuk fakültesi sayısının artmasıyla da kalitenin düştüğünü anlatan Erhürman, bunun giderilmesi için en azından KKTC’deki hukuk fakülteleri için kontenjan konusunun gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman özelde yargıç atamaları, genelde ise; mahkemelerin diğer ihtiyaçları için reforma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, mahkemeler bütçesinde bunun ele alınmasını istedi. Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri de, yargıya güven duyulmasının kendisini memnun ettiğine dikkat çekerek, bütün uğraşlarının bu güven duygusunu en üste seviyeye çıkarmak olduğunu belirtti. Çalışanların görevlilerini mesai mevhumu gözetmeden yaptığını vurgulayan Öneri, nöbetçi hakimlerin gece herhangi bir saatte hazır olduğunu, bunun karşısında herhangi bir ücret almadıklarını ve özenli bir şekilde çalıştıklarını anlattı.

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur