1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mahkemeden terfi iddialarına ret
Mahkemeden terfi iddialarına ret

Mahkemeden terfi iddialarına ret

Mahmut Gümüssoy'un açtığı davadaki tüm iddialar mahkemece ret ve iptal edildi.

A+A-

Müfettiş Muavini Mahmut Gümüşsoy tarafından 2013 yılında Polis Hizmetleri Komisyonu’nun yaptığı sınavın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan dava ret ve iptal edildi. Verilen kararın ardından Gümüşsoy’un avukatı Levent Kızılduman, istinafa gideceğini açıkladı.

 

Ayşe GÜLER

Müfettiş Muavini Mahmut Gümüşsoy tarafından 2013 yılında Polis Hizmetleri Komisyonu’nun yaptığı sınavın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan ve ‘pilot dava’ seçilen davada karar açıklandı.

Yüksek İdare Mahkemesi, Gümüşsoy’un sınavla ilgili ortaya koyduğu iddiaların tümünü ret ve iptal etti.

Verilen kararın ardından davacı Mahmut Gümüşsoy’un avukatı Levent Kızılduman, istinafa gideceğini açıkladı.

Dünkü duruşmayı Polis Genel Müdürü 2. Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı ve bazı polis müfettişleri de izledi.

Taraflar hazır bulundu…

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Tanju Öncül huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Meryem Beşoğlu ile avukatlar Levent Kızılduman, Mustafa Asena ve Fırat Merttürk hazır bulundu.

65 evrak emare olarak sunuldu, 55 kişi davaya dahil edildi…

Benzeri davalar ve polis çavuşluğu ile ilgili açılan diğer davalar için de ‘bağlayıcı’ olma özelliğini de taşıyan davanın kararını YİM Yargıcı Tanju Öncül okudu.

Öncül, davayla ilgili mahkemeye bugüne kadar 65 adet evrağın emare olarak sunulduğunu, 55 kişinin de davaya dahil edildiğini söyledi.

“Komisyonun verdiği karara müdahaleye gerek yok”

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun takdir hakkının olduğunu ve sözlü mülakat sınavına verilen yanıtları ele almakta serbest olduğuna vurgu yapan Öncül, komisyonun verdiği karara müdahaleye gerek olmadığını söyledi.

Öncül, idari açıdan takdir hatası olmadığını da belirtti.

2013 yılında çıkan Değişiklik Yasası’nın geriye yürütülemeyeceği yönündeki iddiaları da reddeden Öncül, bu konuda bir hata olmadığını, kazanılmış haklara müdahale hallerinde yasanın geriye yürümeyeceğini açıkladı.

Öncül,  davacının sınav öncesinde Polis Komisyonu’nun disiplin suçlarının silinmesini ele alıp değerlendirmediği, sınavdan sonra silme işlemini gerçekleştirdiği yönündeki iddialarına da değindi.

Öncül, bu noktada davacının disiplin suçunun silinip silinmesinin ‘zincir işlem’ kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade ederek, tüm iddiaları ret ve iptal etti.

Görevlerine aynı rütbe ile devam edecekler…

Kararla birlikte davacı Mahmut Gümüşsoy Müfettiş Muavini olarak,  aynı sınava Gümüşsoy ile birlikte girip müfettişliğe yükselen Ahmet Aydoğdu, Sonuç Naneci ve Günay Karacaahmet de Polis Müfettişi olarak görevine devam edecek…

 

 

Bu haber toplam 7824 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler