1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mahkeme yıkım talebini reddetti / Benli açıkladı: Yeniden çalışmaya başlıyoruz
Mahkeme yıkım talebini reddetti / Benli açıkladı: Yeniden çalışmaya başlıyoruz

Mahkeme yıkım talebini reddetti / Benli açıkladı: Yeniden çalışmaya başlıyoruz

Uzun zamandır davası görülen Gönyeli’deki alt geçit ile ilgili son karar açıklandı, mahkeme, yıkım ve projeyi engelleyen talepleri reddetti.

A+A-

Gönyeli alt geçitinin yıkım talebi kabul edilmedi

Uzun zamandır davası görülen Gönyeli’deki alt geçit ile ilgili son karar açıklandı, mahkeme, yıkım ve projeyi engelleyen talepleri reddetti. Gönyeli Belediyesi’nin davacı Ahmet Şenol ve Mehmet Şenol’a  tazminat ödemesine, davacıların ise ‘dava masrafları’ için belediyeye 10 bin TL ödemesine karar verildi.

Mahkeme; davacıya, özel arazisine girilmesi nedeniyle 5.000 TL, ayrıca 'zarar-ziyan' gerekçesiyle 15.000 TL, genel zarar talebiyle 50.000 TL tazminat ödenmesine ve dava masraflarının karşılanmasına karar verdi.

Kararın açıklanmasının ardından açıklama yapan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli şunları söyledi:

Gönyeli'de trafik yol güvenliği adına modern alt ve üst geçit projemiz, ayrıca kapsamlı çevre düzenlemesi için yeniden çalışmaya başlıyoruz. Yargı kararı, yıkım ya da projenin engellenmesi yönündeki talepleri reddetti. Sizlerin sabrına, güvenine, anlayışına teşekkür ediyoruz. Bir süredir, bizlerden kaynaklanmaya sebeple trafik akışında yaşanan sıkıntıyı en erken zamanda ortadan kaldıracağız. Kentimize yaraşır çağdaş bir düzenlemeyle trafik yol güvenliğini çok daha ileriye taşıyacak; araç, yaya ve bisiklet ulaşımı için imkanları geliştireceğiz

Dava neden açılmıştı?

Ahmet Şenol ve Mehmet Şenol, Gönyeli’deki anayola alt geçit yapımı inşasının, orada bulunan 6 konutlarını da zarara uğrattığı, mülklerinin değerinin sıfıra düştüğü, anayola çıkış haklarının gasp edildiği iddialarıyla Gönyeli Belediyesi’ne dava açmıştı. Talepleri ise, yapılan köprünün ortadan kaldırılması ve yerine ‘düzgün’ bir anayol yapılmasıydı. Bu sebeple Belediye’ye dava açan Ahmet Şenol ve Mehmet Şenol, davanın gelişme kaydetmiyor oluşu ve İdari Mahkeme’de de açtıkları diğer davanın ilerleyerek sonuca varması isteğiyle, davaya ‘ara kararı’ verilmesini talep etti. Davacı tarafından  Avukat  Ünver Bedevi, ara kararının mahkeme tarafından reddedildiğini kaydetti, sonuca yaklaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu haber toplam 6903 defa okunmuştur
İlgili Haberler