1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mahkeme önünde acı ve öfke
Mahkeme önünde acı ve öfke

Mahkeme önünde acı ve öfke

Öğrenciler arasında bulunan ve kazada yaralanan bir genç, mahkeme avlusunda öfke nöbeti geçirdi. Hıçkırıklara boğulan genç için ambulans çağrıldı.

A+A-

Fehime Alasya

Lefkoşa Yenişehir bölgesinde önceki gece meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden YDÜ öğrencisi, Filistin asıllı, Suriye uyruklu 18 yaşındaki Abdul Rahmen Murad’ın arkadaşları Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde eylem yaptı.

Kazada hayatını kaybeden YDÜ öğrencisi, Filistin asıllı, Suriye uyruklu Abdul Rahman Murad’ın arkadaşlarının mahkeme önünde organize ettiği eylemde, ellerinde pankartlarla yer alan öğrenciler trafik kazalarının çokluğuna dikkat çekti. 

Öğrenciler, ellerinde “seni asla unutmayacağız” yazılı Abdul Rahman Murad’ın fotoğraflarını taşıdı.

Mahkeme önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, savaşlardan çok trafikte can pazarı yaşandığını dile getirerek, herkes için adalet isteyip, cezaların ağırlaştırılmasını talep ettiler. Açıklamada Artık yeter denildi.

Mahkeme önünde toplanan öğrenciler adına kısa bir açıklama yapan Osman Tahir, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin sürücüye gereken cezayı vermesini istedi.

Tahir, “Bugün adalet için buradayız başka Abdul Rahmanlar, masum öğrenciler ölmesin” diyerek, bu tür olayların tüm toplumu üzdüğünü anımsattı ve herkesin daha dikkatli ve duyarlı olmasını talep etti.

Arkada kalanları da düşünerek daha caydırıcı cezalar olması ve adaletin yerine getirilmesi için ses vermek istediklerini ifade eden Tahir, trafik kazalarına hayır demek için toplandıklarını belirtti.
Tahir, savaşlarda kaybedilenlerden çok trafik kazalarında can kaybı yaşandığını söyleyerek, “yeter artık” dedi.

“Bugün bizim başımıza gelenler yarın sizin de başınıza gelebilir”

Tahir, kazada yaralanan iki genci işaret ederek, “Raporlarda hafif yaralı oldukları ve taburcu edildikleri söylendi, bakın bakalım yaraları gerçekten de hafifi mi? onlar çocukluk arkadaşlarını kaybetti, psikolojileri bozuldu, darmadağın oldular, çocukluk arkadaşımızı kaybettik, buna karşın karşı taraf teminattan söz ediyor, bu olur şey değil… Bugün bizim başımıza gelenler yarın sizin de başınıza gelebilir, lütfen duyarlı olun ve adalet için bizimle birlikte mücadele edin, sessiz kalmayın.” dedi. 

Cuma günü yeniden toplanacaklar

Tahir, zanlının mahkemeye çıkarılacağı sırada pankart açmak istediklerini ve polis tarafından engellendiklerini ileri sürdü, eylemciler ile Mahkeme önündeki, görevli polislerle kısa süreli gerginlik yaşandı.

Tahir, cuma günü zanlının mahkemeye çıkarılacağı sırada yeniden toplanacaklarını belirtti. 

Kazaya tanıklık eden ve çocukluk arkadaşlarını kaybeden gençler hıçkırıklara boğuldu

Mahkeme önünde yaşanan acı ve öfke fotoğraf karelerine yansıdı…

 

Polis: Şoför 262 promil alkollüydü

 

 

genc.jpg

Eylem yapan öğrenciler arasında bulunan ve kazada yaralanan iki genç, mahkeme avlusunda hıçkırıklara boğuldu. Öfke nöbeti geçiren gençlerden birini sakinleştirmek mümkün olmadı. Hıçkırıklara boğulan genç için olay yerine ambulans çağrıldı.

Biri ambulans, diğeri ise arkadaşlarının yardımı ile hastaneye kaldırılan gençlerden biri sakinleştirici ile yatıştırılmaya çalışıldı.

Bu haber toplam 13703 defa okunmuştur
İlgili Haberler