1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mahkeme kararına itiraz edilecek
Mahkeme kararına itiraz edilecek

Mahkeme kararına itiraz edilecek

MOK Girne Mahkemesi’nin verdiği ara emri kararına rağmen dün Girne Öğretmen Evi’nde daha önce duyurduğu Olağan Genel Kurulu’nu topladı

A+A-

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) Girne Mahkemesi’nin verdiği ara emri kararına rağmen dün Girne Öğretmen Evi’nde daha önce duyurduğu Olağan Genel Kurulu’nu topladı. 6 Mart tarihine ertelenen Genel Kurul’da Girne Mahkemesi’nin aldığı durdurma kararına itiraz etme kararı oybirliği ile alındı. Federasyonların üyelik aidatlarını yatırmadığı için oy kullanma hakkının olmadığı belirtilen basın bildirinde söz konusu itirazın Pazartesi günü yapılacağı duyuruldu.

Mahmutoğlu katılmadı
Dursun Koç imzası ile yapılan açıklamada Genel Kurul’da nisabın sağlandığı, başkanlık yetkileri mahkeme tarafından dondurulan Atilla Mahmutoğlu’nun rahatsızlığı nedeni ile Genel Kurul’a katılmadığı belirtildi. Bu nedenden dolayı Dursun Koç’un açtığı toplantıda 3818/2013 sayılı Girne Kaza Mahkemesi tarafından 27 Şubat 2015 tarihinde verilen geçici ara emri kararı tahtında Genel Kurulun 6 Mart 2015 sonrası bir tarihe ertelenmesi gerektiğini belirtildi.

Pazartesi itiraz edilecek
“Genel Kurul, Hukukun üstünlüğü ve adalete olan saygınlığı muhaceresinde bu ertelemeyi oy birliğiyle onaylamıştır” açıklaması yer alan basın bildirisinde pazartesi günü Girne Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz dosyalanması oy birliği ile kararlaştırıldığı belirtildi.
Basın bildirisinde şu ifadeler yer aldı: “KKTC MOK Yönetim Kurulu, adında Milli sıfatını taşıyan kurumumuzun bu tür mahkeme emirleriyle düşürülmeye çalışıldığı işlevsiz bırakılma durumunu üzüntü ile karşılamaktadır. 28 Şubat 2015 günü usulüne uygun olarak yapılacağı duyurulmuş olan Olağan Genel Kurul Toplantımız hakkında üyelik aidatını yatırmamış olduğu cihetle Genel Kurula katılama ve oy kullanma hakkını kaybetmiş olan Müstafi Başkan Serdar Savim tarafından 27 Şubat 2015 günü geçici bir ara emri alınarak toplantımız engellenmiştir. Adaletin tecellisi için Yönetim Kurulumuzca Hukuk Müşavirlerimizin de görüşü alınarak 02 Mart 2015 tarihinde itiraz dosyalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine saygıyla sunulur.”

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur