1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Mağusa’dan Akıncı geçti…
Mağusa’dan Akıncı geçti…

Mağusa’dan Akıncı geçti…

Mağusa’da “Değişim Yürüyüşü” gerçekleştirildi…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da dün “Değişim Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini açıklayan CTP başta olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş da yürüyüşe katıldı. DAÜ çemberinde toplanan kalabalık halk Mustafa Akıncı’yı büyük coşkuyla karşıladı.

DAÜ çemberinden başlayıp Mustafa Akıncı’nın seçim bürosu önünde son bulan yürüyüşün ardından barış ateşi yakıldı. Yürüyüş boyunca Akıncı’ya eşi Meral Akıncı, CTP Mağusa Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer ile Asım Akansoy, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Mağusa CTP İlçe Başkanı Erkut Şahali, TDP Genel Başkanı ve Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı eşlik etti.

Akıncı: “Bu yolu beraber yürüyoruz ve beraber başaracağız…”
Bağımsız Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yürüyüş öncesi halka seslendi. Akıncı, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun telaşa kapılarak kara propagandanın had safhasına kadar yöneldiğini söyleyerek, “Son unvanımız Fethullahcı oldu” dedi. Akıncı, Eroğlu’nun Türkiye basınına “Akıncı, Amerika’ya giderek Fethullah Gülen ile görüşüyor” diye soru sordurduğunu, Eroğlu’nun ise “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diye cevap verdiğini söyleyerek Eroğlu’nun bu denli alçaldığını ifade etti.

Korkunun ecele faydası olmadığını söyleyen Akıncı “Bu değişim gerçekleşecek. O değişimi en tepeden başlayarak el ele gönül gönüle değiştireceğiz ve bunu başaracağız” şeklinde konuştu. Bu mücadelede gönül birliği içinde olan, Kıbrıs’ın geleceği için ve bu ülkenin genç kuşakları için kaygı duyan herkese teşekkürlerini ileten Akıncı, “Bu yolda beraber yürüyoruz ve beraber başaracağız. Bu başarıdan sonra da 26 Nisan tarihinden itibaren yaşanacak olan süreci de beraber yürüyeceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur