1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Mağusa'daki su kesintisiyle ilgimiz yoktur"
Mağusadaki su kesintisiyle ilgimiz yoktur

"Mağusa'daki su kesintisiyle ilgimiz yoktur"

"Famagusta Su İşletme Ltd. yetkilisinin açıklamaları gerçeği yansıtmıyor."

A+A-

Kıb- Tek,  kurumun Mağusa’daki su kesintisiyle hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı.


Kıb-Tek Müdürü Mehmet Salih Gürkan imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

"Bir süreden beridir Mağusa şehrimizde yaşanan su sorunuyla Kurumumuz’un ilişkilendirilmeye çalışılmasını hayret ve esefle karşılamaktayız. Mağusa Belediyesi’ne su temini konusunda sözleşmesi bulunan Famagusta Su İşletme Ltd. yetkilisi, basına yaptığı açıklamada; 1 Ağustos 2015 tarihinde ilgili işletmenin de yer aldığı bölgede meydana gelen elektrik arızası sonucu, tesislerindeki elektronik kartların arızalandığını ifade etmiş ve sözleşmede taahhüt edilen miktarda su sağlayamamalarının sorumuluğunu Kurumumuza yıkmaya çalışmıştır. Yine ayni işletme yetkilisi, Kurumumuz’un haber vermeden enerji kesmesi nedeniyle birçok kez zarar gördüklerini de iddia etmiştir. Bahse konu tarihte meydana gelen arıza sonrasında bölgeden elektronik cihazların arızalandığına ilişkin Kurumumuza intikal eden hiçbir şikayet bulunmamaktadır.

Bahse konu Famagusta Su İşletme Ltd. ile Kurumumuz’un ilişkisi şu şekildedir; İlgili işletmenin aylık enerji tüketim bedeli ortalama 200 binTL tutarındadır. 770 bin 302 TL’ye ulaşan tüketim borcu nedeniyle işletmenin elektrik akımı belli zamanlarda tarafımızdan kesilmek zorunda kalmıştır. 12 Mayıs 2014 tarihinde işletme yetkilileri tüketim borcunun taksitlendirilmesini talep etmiş ve ilgili tarihte yürülükte olan Kurum mevzuatı gereği borç miktarı 12 ayda ödenecek şekilde taksitlendirilmiştir. İşletme, dönem fatura tutarını ödemesine rağmen, taksitlendirdiği tutarı ödemekte düzensiz davranmış ve yine değişik tarihlerde elektrik akımı işletmeye de haber verilerek kesilmiştir. Son olarak işletme yetkilileri, Kurumumuza başvurarak, önceden taksitlendirilen tutarın yeniden 60 ay vade ile taksitlendirilmesini talep etmişlerdir. Yine yürülükteki mevzuata uygun olan bu talepleri de 7 Temmuz 2015 tarihinde Kurum Yönetim Kurulu’nca onaylandıktan sonra durum işletmeye bildirilmiş ancak, bugün itibarı ile 1 milyon 185 bin 554 TL 30 Kuruş olan toplam borcun yeniden taksitli ödenebilmesi için gereken başvuru işletme yetkilileri tarafından yapılmamıştır. Buna rağmen Mağusa halkının bu sıcak yaz günlerinde yaşayabileceği mağduriyeti de dikkate alan Kurumumuz, elektrik akımını kesme yoluna gitmemiştir.

Görüleceği gibi Mağusa şehrimizin su ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rolü olan işletmeye karşı Kurumumuz oldukça müsamahakâr davranmış olmasına rağmen, Kurumumuzla hiç bir ilgisi olmayan, işletmenin kendi iç sorunları, Kurumumuzun sorumluluğu olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.  Görülen lüzum üzerine kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur