1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Mağusa’da turizme yeni bir soluk
Mağusa’da turizme yeni bir soluk

Mağusa’da turizme yeni bir soluk

Noyanlar Group ile Halos Ltd ortaklığında Sea Life Hotel açıldı

A+A-

Sea Life Hotel  düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Noyanlar Group ile Halos Ltd ortaklığında ülke turizmine katkı sağlayacak 55 odalı, 120 yatak kapasiteli hotel engelli bireyler de düşünülerek düzenlendi. Otel, Gazimağusa - İskele Ana Yolu üzerinde bulunuyor.
Otel açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyonda Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, Noyanlar Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Noyan, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun konuşmalar yaptı.
"Bu bizim için hayaldi, gerçek oldu" diyen Noyan, İskele 'ye bir yatırım daha kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da otelin bölgeye büyük ekonomik katkısı olacağını söyledi.
Bakan Atun ise 1.5 milyon turist hedefleri olduğunu belirterek, “KKTC'nin yıllık 730 milyon dolar gelirinin sadece turizm sektöründen karşılandığını” belirtti.
8 yıl önce 16 bin yatak kapasitesi olan ülkede bugün 26 bin yatak kapasitesi bulduğunu ifade eden Atun, hedefin 40 bin yatak kapasitesi olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşlanmaların ardından havai fişek gösterisi yer aldı, Emrah, müzik grubu ve Ozan Orhon sahne aldı.
55 oda ve 120 yatak kapasiteli otelde yüzme havuzu, çocuk havuzu, restoranlar, roof bar, konferans salonu, masaj ve sauna ile fitness bölümleri yer alıyor.

 

(Fotoğraf. İsmet Ezel)

Bu haber toplam 4913 defa okunmuştur