1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa'da sirkat
Mağusada sirkat

Mağusa'da sirkat

Mağusa’da bir eve giren 19 yaşındaki zanlı A.K, muhtelif ziynet eşyalarını, nakit para ve taşınmaz mal koçanlarını sirkat etmekle suçlanıyor.

A+A-

Gamze BAYKUR

“Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlanan zanlı Kesmen, teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Kapıyı açıp eve girdi…
Meselenin tahkikat memuru Salih Minifoğlu, zanlı A.K’nin 6 Mayıs tarihinde Mağusa’da Üç Çakırlar Sokakta bulunan bir evin kapalı kapısını hasar yapmaksızın açarak içeriye girdiğini belirtti. Zanlının girdiği evden 18 bin 940 TL değerinde muhtelif ziynet eşyası, 500 TL değerinde 1 cep saati, 400 TL nakit para ve 8 adet taşınmaz mal koçanı sirkat ettiğini açıklayan Minifoğlu, zanlının Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ve emarelerin tasarrufunda bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Minifoğlu, TC vatandaşı olan ve KKTC’de oturma izini ile bulunan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremedi…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.K’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Kesmen hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur