1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa’da ölümlü kaza…
 Mağusa’da ölümlü kaza…

Mağusa’da ölümlü kaza…

2014 yılında hiçbir ölümlü kaza yaşanmayan Mağusa’dan dün akşam acı haber geldi…

A+A-

Sevgi YALMAN

Mağusa’da dün akşam meydana gelen trafik kazasında 65 yaşındaki Atilla Eyice hayatını kaybetti. Polisten verilen bilgiye göre yönetimindeki KS 983 plakalı salon aracıyla Lefkoşa’ya doğru seyreden Mehmet Reis, dikkatsiz ve ihmalkarlığı sonucu o sırada gidişine göre yolun sağından soluna doğru yaya olarak geçmeye çalışan Mağusa’da sakin Atilla Eyice’ye aracının ön sağ kısmı ile çarptı. Ağır şekilde yaralanan Eyice, Mağusa Hastanesine götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Başka araç iddiası

Hiçbir aydınlatması olmayan zifiri karanlık ve çift şerit ana yolda yaşanan kaza sonrası kazaya başka bir aracın da karıştığı iddia edildi. Bir polisin kullandığı Mercedes marka arabanın, kazadan sonra yerde yatan yaralının üzerinden geçtiği iddiaları üzerine soruşturmayı genişleten Mağusa Polisi, tamponu olmayan Mercedes aracı Mağusa Polis Müdürlüğü’ne getirdi, sürücüsü polis memurunu da Müdürlüğe çağırdı.

Müdürler mesaide

Polis Genel Müdürlüğü Trafik Bölüm Müdürü Ahmet Beşerler, Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu ve Mağusa Polis Müdür Yardımcısı Gökay Karagil olay yerine giderek inceleme yaptı.İddialar üzerine başlatılan inceleme ve soruşturmada da bizzat hazır bulundular.

İnceleme yapıldı

Mağusa İtfaiyesi’ne götürülen Mercedes üzerinde Lefkoşa’dan gelen İz İnceleme uzmanı ile sivil bir uzman inceleme yaptı. Saatler süren inceleme sonunda araçta kaza ile ilgili bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

Psikiyatrik tedavi gördü

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atilla Eyice’nin,2 buçuk yıl önce Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirtilirken polisin başlattığı soruşturma da genişletilerek sürüyor. Mehmet Reis’i trafik kazası ile ilgili gözaltına alan polis, bu gün tutukluluk talebiyle Mahkeme huzuruna çıkaracak.

Nazar değdi

Ülkemiz, 2014 yılında ölümlü trafik kazaları ile sarsılırken Mağusa’da bu güne kadar hiçbir ölümlü kaza meydana gelmemişti. Yeni yıla 15 gün kala bu kazanın gerçekleşmesi polis örgütünde ‘Mağusa’ya nazar değdi’ yorumlarına yol açtı.

Fotoğraf: Gamze BAYKUR

Bu haber toplam 2958 defa okunmuştur