1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa’da öğrenci kavgası; 2 tutuklu!
Mağusa’da öğrenci kavgası; 2 tutuklu!

Mağusa’da öğrenci kavgası; 2 tutuklu!

Mağusa’da DAÜ’de bulunan bir öğrenci yurduna girmek isteyen ancak rahatsızlık yaptığı gerekçesiyle güvenlik tarafından konu yurda alınmayan M.A.M., olaya müdahale etmek isteyen başka bir öğrenci olan Z.A.S. tarafından bıçakla yaralandığı iddia edildi

A+A-

Mağusa’da DAÜ’de bulunan bir öğrenci yurduna girmek isteyen ancak rahatsızlık yaptığı gerekçesiyle güvenlik tarafından konu yurda alınmayan M.A.M., olaya müdahale etmek isteyen başka bir öğrenci olan Z.A.S. tarafından bıçakla yaralandığı iddia edildi. Z.A.S’nin yüzüne yumruk atan Mahfouz ile kendini korumak için cebinden çıkardığı çakı ile M.A.M. yaralayan Z.A.S polis tarafından tutuklandı. “Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Kavga” ve “Rahatsızlık” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Z.A.S ile M.A.M aleyhinde 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi. Zanlı M.A.M tarafından darp edildikten sonra zanlı M.A.M iki yerinden bıçakla yaralayan zanlı Z.A.S ise mahkemede kendisini korumak için cebinden bıçağı çıkardığını beyan etti.

Karın boşluğundan ve boyun kısmından yaraladı…

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, 15 Haziran tarihinde zanlı MM.A.M’nin DAÜ’de bir öğrenci yurdu önünde makul mazereti olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptığı bir sırada konu öğrenci yurduna girmek istediğini ancak yurt güvenliği tarafından içeriye alınmak istenmediğini söyledi. Akabinde zanlı M.A.M ile güvenlik arasında çıkan sözlü tartışma sırasında olay yerinde bulunan zanlı Z.A.S’nin olaya yardımcı olmak maksadıyla yanlarına gittiğini belirten Yıldırım, zanlı M.A.M’nin, zanlı Z.A.S’nin olaya müdahil olmasını istemediği beyan ederek zanlı Z.A.S’nin yüzüne yumruk vurmak suretiyle darp ettiğini açıkladı. Yıldırım, zanlı Z.A.S’nin ise tasarrufunda bulunan ve henüz tespit edilemeyen çakıyı cebinden çıkartarak zanlı M.A.M’nin sol karın boşluğu ve sol boyun kısmına saplayarak yaraladığını açıkladı. Zanlı M.A.M’nin olayın ardından hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, zanlı Z.A.S’nin ise 02:00 raddelerinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yıldırım, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

 

3’er gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur
Etiketler : , ,