1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mağusa’da maça başkan damgasını vurdu
Mağusa’da maça başkan damgasını vurdu

Mağusa’da maça başkan damgasını vurdu

Maçın genelinde üstün bir oyun oynayan ve topa daha çok sahip taraf olan sarı-yeşilli ekibin gollerini Hasan Göray ve Uğur Gök kaydederken, Gönyeli’nin tek golü Henry Chikaorah’tan geldi

A+A-

Halil TUNÇ

K-Pet Süper Lig’de 16.Hafta’da Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanan karşılaşma, ev sahibi Mağusa Türk Gücü 2-1’lik üstünlüğünde devam ederken, Gönyeli başkanının 86.dakikada takımını sahadan çekmesi sonrası yarım kaldı. Maçın genelinde üstün bir oyun oynayan ve topa daha çok sahip taraf olan sarı-yeşilli ekibin gollerini Hasan Göray ve Uğur Gök kaydederken, Gönyeli’nin tek golü Henry Chikaorah’tan geldi. KTFF’nin vereceği kararın ardından (maç MTG adına 2-1 olarak tescil edilecek veya MTG 3-0 hükmen galip ilan edilecek.) Mağusa Türk Gücü puanını 15’e taşırken, konuk ekip 3 puanda kaldı ve küme düşme korkusunu iliklerine kadar hissetmeye başladı.

Önemli anlar
13’üncü dakikada gelişen Mağusa Türk Gücü atağında topu sol kanattan sürükleyen Sami Ergazi, ortasını ceza alanı içine yaptı. Uzak kale direğinde boş durumda olan Erol Aksunlar’ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.
18’inci dakikada Hüseyin Tosun, orta alanda kaptığı topla Gönyeli atağını başlattı. Sol kanatta topla hareketlenen Hüseyin Tosun, pasını Julius Conteh’e aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı üzerinden sert vuruşunu kaleci Ali Duvarcı, kalenin sol köşesinde bloke etti.
25’inci dakikada ani gelişen Gönyeli atağında sağ kanatta iki rakibinden sıyrılan Ulaş Candanal, topu ceza alanı çizgisi üzerine ortaladı. Topla buluşan Henry Chikaorah, yaptığı vuruşla topu kalecinin altından filelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1
45+2.dakikada gelişen Mağusa Türk Gücü atağında Uğur Gök topu ceza alanı içine ortaladı. Topa kafayla vuran Erol Aksunlar’ın vuruşunu kaleci Kemal Bağbal çıkardı. Kaleciden dönen topa vuran Ayer Delideniz’in vuruşunu kaleci Kemal Bağbal, çizgi üzerinde çelerken, pozisyon sonrası kısa bir süre topun kale çizgisini geçip geçmediği tartışmaları yaşandı.
Karşılaşmanın ilk devresi konuk ekip Gönyeli’nin 0-1 üstünlüğünde tamamlandı.
50’nci dakikada Nurettin Gecekuşu’nun pasında topla buluşan Hüseyin Kayalılar topu sağ kanattan ceza alanına ortaladı. Ceza alanı içerisinde topa bekletmeden vuran Sami Ergazi’nin şutu kaleci Kemal Bağbal’da kaldı.
70’inci dakikada Arkın Eylenceli, savunmadan attığı uzun pasla topu Julius Conteh ile buluşturdu. Sağ kanattan ceza alanına giren bu oyuncunun vuruşu ters köşeden auta gitti.
73’üncü dakikada Emre Özsin pasını sol kanattaki Hasan Göray’a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanına yaptığı ortaya iyi yükselen Uğur Gök’ün kafa vuruşu kalecide kaldı.
76’ıncı dakikada gelişen Mağusa Türk Gücü atağında Uğur Gök yaklaşık 20 metre taşıdığı topu ceza alanı çizgisi üzerinde ortaladı. Altıpas içinde Hasan Göray yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru beraberliğe taşıdı: 1-1  
Dakikalar 85’i gösterdiğinde gelişen Mağusa Türk Gücü atağında ceza alanı üzerinde Hasan Göray topuk pasıyla topu Uğur Gök’e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti: 2-1
86.dakikada sahalarımızda az görülür bir olay gerçekleşti. Gol öncesi yaşanan bir pozisyonda sakatlanan ve kale arkasında yerde yatan Gönyeli oyuncusu Nebi Aydın’a kale arkasında yer alan hisarlardan su şişesi atıldığı iddiasıyla saha içerisine giren Gönyeli Başkanı Mustafa Palaz, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle takımını sahadan çekerek çok tartışılacak hayati bir karar imza attı. Bu maçla ilgili karar daha sonra federasyon tarafından alınacak olmasına rağmen her halükarda 3 puan alacak olan sarı-yeşilli ekip puanını 15’e çıkarırken, Gönyeli 3 puanda kaldı.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur