1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa’da aldı Lefkoşa’da yakalandı!
Mağusa’da aldı Lefkoşa’da yakalandı!

Mağusa’da aldı Lefkoşa’da yakalandı!

Lefkoşa ve Mağusa bölgelerinde ‘uyuşturucu madde alma ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olarak isminin baş harfleri N.J.S. olan yabancı uyruklu zanlı tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

 28 Nisan tarihinde Mağusa’da bir şahıstan 9 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu alarak bir kısmını tüketen, polisin Lefkoşa’daki ikametgahında yaptığı aramada ise 2 gram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu maddeyle yakalanan zanlı N.J.S dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı İbrahim Ruso ve zanlı Avukatı Ramadan Sanıvar mahkemede hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener’i tanık olarak dinletti.

2 gramı bulundu
Metin Düzener, zanlı N.J.S’nin bölgelerinde ‘uyuşturucu madde alma ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili tutuklandığını açıkladı. Düzener, 28 Nisan tarihinde zanlının Mağusa’da Sair isimli bir şahıstan 500 TL karşılığında, 9 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu alarak bir kısmını tükettiğini söyledi.

Zanlının Lefkoşa’daki ikametgahında yaptığı aramada ise 2 gram ağırlığında ve üç boş paket halinde Bonzai türü uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Düzener, söz konusu uyuşturucu maddelerin ve boş paketlerin incelenmek üzere Devlet Laboratuarı’na gönderildiğini söyledi.

3 gün tutukluluk
Polis çavuş, meselenin henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı N.J.S’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur