1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa'da açık oturuma davet
Mağusada açık oturuma davet

Mağusa'da açık oturuma davet

SCORE’dan elde edilen temel sonuçlara göre Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların birbirinden giderek uzaklaşıyor

A+A-

Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD), 25 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de Mağusa Suriçinde bulunan Buğday Camii (St. Peter and Paul) binasında “Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar ortak geleceklerini nasıl şekillendirebilirler?” başlıklı bir açık oturum düzenliyor.

“Toplumsal Yakınlaşma ve Uzlaşma” (SCORE) Endeksi’nden elde edilen araştırma sonuçları ve yapılan siyasi önerilerin  SeeD Araştırma Direktörü Prof. Ahmet Sözen tarafından paylaşılılacağı açık oturumun halka açık olduğu duyuruldu.

SeeD araştırma sonuçları ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - Güven ve İşbirliği için Hareket (UNDP-ACT) ve SeeD işbirliği ile geliştirilen SCORE Endeksi, barışın iki temel unsuru olan – uzlaşma ve toplumsal yakınlaşma - ve ayni zamanda toplumların siyasi uzlaşmaya ne kadar hazır olunduğunu ölçmek için tasarlanmış yenilikçi bir araçtır. Toplum bireylerinin barış konusunda algılarını ölçen SCORE Endeksi, karar vericilere elde edilen araştırma sonuçlarına dayanarak barış inşaasına yönelik gerekli adımları atabilmeleri için yol gösterecek oldukça önemli bir yöntemdir.

SCORE’dan elde edilen temel sonuçlara göre Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların birbirinden giderek uzaklaştığı gözlemlenmiştir. 2013 ve 2014 yılları arasında Kıbrıslı Rumlarla olan temas (etkileşim) kalitesinde önemli bir düşüş olduğunu ifade eden Kıbrıslı Türkler, ayni zamanda Uzlaşma ve gelecekte olası bir referandumda ‘Evet’ oyu kullanma konusunda da giderek azalan bir eğilim göstermektedir. Bir diğer önemli bulguya göre ise, her iki toplumda da “Kıbrıslı Türk ve Rumların kültürel olarak farklı oldukları algısı” tespit edilmiştir.

Buna göre Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların çeşitlilği benimsemesi, aralarındaki sosyal mesafenin azalması ve barış sürecinin daha katılımcı olması son derece önemlidir”.

Katılım bildirmek ve etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için: info@seedsofpeace.eu .

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur