1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mağusa Surlariçi’ndeki eski binalar dökülüyor!
Mağusa Surlariçi’ndeki eski binalar dökülüyor!

Mağusa Surlariçi’ndeki eski binalar dökülüyor!

Mağusa Surlariçi’nde 45 yıldır esnaflık yapan Hulusi İpekçioğlu, Surlariçi’ne gerekli önemin verilmediğine dikkat çekerek, Eski Eserler Dairesi’ni defalarca uyarmalarına rağmen, çürüyen binalara müdahale edilmediğinden yakındı

A+A-

Didem MENTEŞ

Mağusa Surlariçi’ndeki çarşıda birçok yapı yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Doğal yapısıyla buram buram tarih kokan Surlariçi’nde bazı binalar bakımsızlık nedeniyle bir bir dökülüyor.
Turistlerin her gün gelip geçtiği bölgedeki binalar tehlike saçarken, Surlariçi’ndeki bordur taşları da yamalanmış şekilde kötü bir görüntüye sahip.
Eski Eserler Dairesi’nin bölgedeki tarihi binalar ile ilgilenmediğinden yakınan bölge esnafı ise yaşanan duyarsızlık karşısında öfkeli.

İpekçioğlu: “Eski Eserler Dairesi ilgisiz”

Mağusa Surlariçi’nde 45 yıldır esnaflık yapan Hulusi İpekçioğlu, Surlariçi’ne gerekli önemin verilmediğine dikkat çekerek, Eski Eserler Dairesi’ni defalarca uyarmalarına rağmen, çürüyen binalara müdahale edilmediğinden yakındı. Bir yurttaş ise “turizm ülkesiyiz diyoruz ama tarihi yapılarımıza sahip çıkmıyoruz” diyerek, eski binaların tehlike yarattığına vurgu yaptı.
Çarşının merkezinde bulunan tuvaletlerin ise dökülmekte olduğundan yakınan yurttaş, turistik bir ülkeye yakışmayan görüntüler olduğunu vurguladı.

Yurttaş: “Bordur taşları yamalanmış”

Öte yandan bordur taşlarından döşenmiş olan Surlariçi yolundan da şikayet eden yurttaş, “sökülen bordur taşları yerine farklı renklerde bordur taşları koyarak yamalıyorlar. Çirkin bir görüntü oluşturdular. Bir düzen yok” dedi.
Hülya Sergenç isim yurttaş ise çarşıya eskiden arabalarla girildiğini ancak girişlerin kapatılması nedeniyle esnafın işlerin düştüğünü vurguladı. Vatandaşlar, çarşının sahipsiz kaldığını, yetkililerin gerekli ilgiyi göstermediğine vurgu yaptı.

foto-4-002.jpg

Binalar adeta dökülüyor, tehlike içeriyor

6.jpg

wc.jpg

Tuvaletlerin görüntüsü turizm ülkesine yakışmayacak türden

Bu haber toplam 2718 defa okunmuştur
Etiketler : , ,