1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Mağusa-İçin-Elele” projesi başladı
“Mağusa-İçin-Elele” projesi başladı

“Mağusa-İçin-Elele” projesi başladı

“Hayalimizdeki Mağusa” ismi altında, Kıbrıslı Rum ve Türklerden oluşan bir grup mimar, planlamacı ve şehir tasarımcısı, çalışmalarına başladı.

A+A-

“Hayalimizdeki Mağusa” ismi altında, Kıbrıslı Rum ve Türklerden oluşan bir grup mimar, planlamacı ve şehir tasarımcısı, çalışmalarına başladı. Geçen hafta, iki toplumdan gönüllü gençlerin de katılımıyla, grup yazın yakıcı güneşinden korkmayarak Mağusa sokaklarında taramalar yaparak, bölgenin tüm bina ve yapıları ile ilgili bilgi topladı.
Bu karma platform, toplanan bilgilerle, «Mağusa-İçin-Elele» projesi için  tasarım araçları geliştirebilmeyi hedefliyor. Bu araçlar yardımıyla Mağusa’nın geleceğinin şeffaf bilgi ve katılımcı süreçlerle şekillenebileceği planlama yöntemlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Proje lideri Socrates Stratis «Mağusa-İçin-Elele» projesinin herhangi bir öngörüyü teşvik etmek gibi bir hedefi olmadığına, tam aksine, projenin amacının “interaktif (etkileşimli) bir web-sitesi, taşınabilir fiziki bir şehir maketi ve hayalgücünü devreye sokabilecek çevrimiçi bir oyun gibi pratik model ve araçlarla Mağusa’nın geleceğini inşa etmeye çalışan herkesi desteklemek” olduğuna dikkat çekti.
«Mağusa-İçin-Elele» ortak bir zemin oluşturmak ve çelişen planlama önceliklerini bağdaştırabilmek amacı ile, uluslararası uzmanların ve genel olarak herkesin de katılımını da sağlayarak bir dizi çalıştay düzenliyor. Bu etkinlikler, USAID, Mahallae Platformu, UNDP-ACT ve Kıbrıs Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleşecek.
Proje ekibinde ise “Hayalimizdeki Mağusa Grubu”adı altında; Emre Akbil, Esra Can, Nektarios Christodoulou, Münevver Özgür, Socrates Stratis yer alıyor

Proje ile ilgili bilgi için alttaki adreslere başvurulabilecek:

https://www.facebook.com/handsonfamagusta
http://mahallae.org/challenge-idea/hands-famagusta
AA&U For Architecture, Art and Urbanism Ltd
LU2CY (Laboratory of Urbanism, University of Cyprus)

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
Etiketler :