1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Hastanesi'nde YOLSUZLUK İDDİASI
Mağusa Hastanesinde YOLSUZLUK İDDİASI

Mağusa Hastanesi'nde YOLSUZLUK İDDİASI

Mağusa Devlet Hastanesi’nde ustabaşı olarak çalışan E.Y ve acil kayıt bölümünde çalışan M.Y zimmetine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandılar.

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa Devlet Hastanesi’nde ustabaşı olarak çalışan E.Y ile hastanenin acil servisi kayıt bölümünde çalışan M.Y hastanede sahte evrak düzenleyip tedavüle sürerek zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklandılar. “Kamu görevlisi tarafından sirkat”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “ Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından poliste 1 gün süreyle tutuklu kalacaklar.

Hastalardan tahsil edilen paraları muhasebeye vermediler
Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, 2013 yılı Ekim ayı ile 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servis Kayıt bölümünde çalışan zanlı M.Y’nin hastaneye tedavi için gelen sosyal sigortasız ve tam ücretli hastalardan tahsil ettiği paraları ve faturaları muhasebeye yatırmayarak zimmetine geçirip sirkat ettiğini açıkladı. Zanlı M.Y’nin gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Er, zanlının hastalardan tahsil ettiği parayı diğer zanlı E.Y’ye verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Er, sirkat edilen para ile ilgili net bir rakam olmadığını ancak zanlı M.Y’nin ifadesinde 13 bin TL gibi bir meblağdan bahsettiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Er, aranan emarelerin olduğunu ve incelenmesi gereken bir çok evrakın olduğunu ifade ederek her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2404 defa okunmuştur