1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Hastanesi’nde 'EBOLA' ŞÜPHESİ!
Mağusa Hastanesi’nde EBOLA ŞÜPHESİ!

Mağusa Hastanesi’nde 'EBOLA' ŞÜPHESİ!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür: Enfeksiyon uzmanları ebola olmadığına karar verdi. Hastanın ateşi artık yok. Muhaceretten alınan ayrıntılı bilgiye göre Nijerya’nın ilgili bölgesiyle hiçbir teması bulunmadı. Endişeye gerek yok”

A+A-

Didem MENTEŞ

Mağusa Hastanesi'nde ‘Ebola virüsü’ şüphesiyle dün seferberlik ilan edildi. Hastaneye yüksek ateş şikayetiyle gelen Nijerya uyruklu 21 yaşındaki M.O ebola hastalığı şüphesi ile karantinaya alındı. Şüphe üzerine ifadesine başvurulan M.O'nun, bir yıl önce adaya geldiğini ileri sürdüğü ancak polis kayıtlarında bir ay önce adaya giriş yaptığı belirlendiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı'nın Mağusa Hastanesi'nde seferberlik ilan ettiği ve tüm hasta ve çalışanlara maske dağıttığı M.O'nun da boş bir odada gözlem altında tutulduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Mağusa Hastanesi’nde yaşanan gelişmeleri doğrulayarak, hastalığın sadece ‘ebola’ değil sıtma veya tifo rahatsızlığı da olabileceğini buna bağlı olarak gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.
Gerekli incelemelerin yapılması için Lefkoşa’ya getirilen hasta Enfeksiyon Uzmanları tarafından kontrol edildi.

Gür: “Hastanın ateşi düştü, taburcu edildi… Ebola şüphesi yok”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, Enfeksiyon Uzmanlarını gerekli tetkikleri yaptığını, hastanın ateşinin de bu süre zarfında düşmesiyle taburcu edildiğini söyledi.

Gür, “Enfeksiyon uzmanları ebola olmadığına karar verdi. Hastanın ateşi artık yok. Muhaceretten alınan ayrıntılı bilgiye göre Nijerya’nın ilgili bölgesiyle hiçbir teması bulunmadı. Endişeye gerek yok” dedi. M.O’nun karantinada tutulmayacağını ve taburcu edildiğini söyleyen Gür, ebola virüsü ile ilgili tahlillerin dünyada sadece Almanya ve Fransa’da yapıldığını, enfeksiyon uzmanlarının bu tahlillere de gerek duymadığını belirtti. Gür, M.O ile iletişim ve temaslarını devam edeceğini de sözlerine ekledi. Bu arada hastanın bir ay önce adaya geldiğini, doğrulayan Gür, bir ay önceye kadar Nijerya’da bu hastalığın görülmediğini ve hastalığın 21 gün içinde ortaya çıktığını o sürede bölgede sadece sıtma hastalığının yaygın olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 2845 defa okunmuştur