1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Mağusa Gençlik' yeni yönetimini belirledi
'Mağusa Gençlik' yeni yönetimini belirledi

'Mağusa Gençlik' yeni yönetimini belirledi

 Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin 19. Olağan Kongresi dün akşam yapıldı

A+A-

 Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi’nin 19. Olağan Kongresi dün akşam yapıldı ve başkanlık görevine yeniden Uygar Küçüksu getirildi. Mağusa İlçe binasında gerçekleştirilen kongreye, Genel Başkan Tufan Erhürman, Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, MYK üyeleri, milletvekilleri, Gençlik Örgütü temsilcileri ve çok sayıda genç üye katıldı. Açılış ve Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan kongrede divan oluşturuldu ve ardından konuşmalara geçildi.

ERHÜRMAN: CTP KIBRIS TÜRK HALKININ KAZANMASI İÇİN KAZANMAK ZORUNDA

Genel Başkan Tufan Erhürman, önümüzdeki genel ve yerel seçimlerin çok kritik seçimler olduğunu ve CTP’nin bu seçimleri Kıbrıs Türk halkının kazanması için kazanmak zorunda olduğunu söyledi. Hükümetin artık doğrudan doğruya halkın haysiyetiyle oynadığını dile getiren Erhürman, 17 aylık dönemde UBP-DP Azınlık Hükümetinin yapmadığı yolsuzluğun kalmadığını vurguladı. “Bu beş para etmez politikanın elinden haysiyetimizi kurtaracağız” diyen Erhürman, Hükümetin kendini ülkenin ve halkın sahibi sandığını, hukuku da meclisi de halkı da hiçe saydığını, CTP’nin efsanevi Genel Sekreteri Naci Talat Usar’ın, “Kimdir be bunlar” sözünü artık UBP ve DP’ye söyleme vaktinin geldiğini ifade etti. Kongrede yönetime gelecek genç ekibi çok önemli görevlerin beklediğini kaydeden Erhürman, “Gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Sokak sokak, ev ev gezerek CTP’nin yeni dönem politikalarını ve bu hükümetin yaptıklarını insanlarımıza anlatacağız” dedi.

KAYALP: EN GÜÇLÜ GENÇLİK ÖRGÜTÜ CTP’DE

Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp ise CTP’nin kurulduğu günden bu yana gençlere önem veren ve gençleri örgütleyen bir parti olduğuna değindi. Devrimci Gençlik Derneği’nin (DGD) kurulduğu yıllarda bu derneğe üye gençlerin CTP’de örgütlenerek partiye büyük bir güç kattığını ifade eden Kayalp, bu günlerde partide yönetici olan birçok kişinin DGD saflarından geçerek geldiğini söyledi. Kayalp, şimdi de CTP Gençlik Örgütü’nün gençlerin ekonomik ve demokratik haklarını savunarak, onların sorunlarına sahip çıkarak gençliği örgütleme görevi olduğunu ve bu konuda çalışmaların yapıldığını belirtti. Bu çalışmaların daha da geliştirilerek gençlerin önlerinin açılmasına yardımcı olunması gerektiğine vurgu yapan Kayalp, “Şu anda ülkemizin en güçlü gençlik örgütü CTP’dedir. İnanıyorum ki bu örgüt gelecek dönemde daha da güçlenerek bu çalışmaları yürütecek” ifadelerini kullandı.

TOMGÜSEHAN: SİSTEMİN TÜMÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan, CTP Gençlik Örgütü’nün yalnızca seçim dönemi üzerinden hedefler belirlemediğini, sistemin tümünü değiştirmeyi amaçladığını ifade etti. Devlet okullarının çeşmelerinden koli basilli suların aktığını dile getiren Tomgüsehan, gencecik insanların bebeklerini hastanelerde bırakıp kaçtıklarını, genç işsizliğinin yüzde 17'nin üzerine çıktığını vurguladı. Tomgüsehan, CTP Gençlik Örgütü’nün bu sisteme karşı verdiği mücadelenin artarak büyüyeceğini dile getirdi ve yeni dönemde görev alan yönetim kuruluna başarılar diledi.

mmmm.jpg

KÜÇÜKSU: HÜKÜMET TARİH SAYFALARINA KARA BİR LEKE OLARAK YAZILACAK

Kongrede son sözü alarak katılımcılara hitap eden Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Uygar Küçüksu, geçtiğimiz dönemde devraldığı görevi bir dönem daha sürdürmenin gururu ve mutluluğu içerisinde olduğunu kaydetti. Önümüzdeki bir yıl içerisinde biri genel biri de yerel olmak üzere iki seçim yaşanacağına dikkat çeken Küçüksu, genel seçimlerde UBP-DP Azınlık Hükümetini tarihe gömeceklerini ve bu hükümetin tarihin sayfalarına kara bir leke olarak yazılacağını belirtti. Küçüksu, “19. Dönem Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü olarak tüm enerjimiz, gücümüz ve heyecanımızla partimizin ilkelerini benimsemiş, özgürlükçü, demokratik, adil, insan, hayvan ve doğa haklarına duyarlı gençler olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda var gücümüzle çalışacağız” dedi.

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Kongre, faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti ve yönetim kuruluna aday olanlar tanıtıldı. Uygar Küçüksu’nun yeniden başkanlık görevine getirildiği kongrede yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Çobanoğlu, Hüseyin Sancar, Buse Güzelay, Güner Gülhan, Hüseyin Alnar, Selim Aydın, Erol Adem, Hasan Oğuzkan ve İmran Kunduracı.

 

 

Bu haber toplam 4230 defa okunmuştur