1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mağusa Festivali başlıyor
Mağusa Festivali başlıyor

Mağusa Festivali başlıyor

18 Haziran’da Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda ücretsiz olarak yapılacak Yüksek Sadakat konseri ile açılacak festival, 9 Temmuz’da dünyaca ünlü sanatçı Lara Fabian konseri ile sona erecek.

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 19’uncusunu düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali 18 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

18 Haziran’da Yüksek Sadakat konseri ile başlayacak olan festival, 9 Temmuz’daki Lara Fabian konseri ile sona erecek.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında  22 Haziran’da Aysun Kahraman Çukurova Senfoni, 23 Haziran’da Bülent Ortaçgil Erkan Oğur İsmail Hakkı Demirciler, 25 Haziran’da Cristina Branco, 26 Haziran’da Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, 29 Haziran’da Muammer Ketencoğlu Balkan Yolculuğu, 30 Haziran’da Zara, 2 Temmuz’da Burhan Öcal ve İstanbul Oriental Ensemble, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian sahne alacak. Tüm etkinlikler 21.30’da başlayacak.

Festivalin açılış konseri ücretsiz olurken diğer etkinlikler 10, 20 ve 30 TL arasında değişiyor. Tüm etkinlikleri kapsayan kombine biletler ise 120 TL’den satışa sunuldu.

Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan ve Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden temin edilebiliyor.

Festival programı bugün Palm Beach Hotel’de düzenlenen basın toplantısıyla Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açıklandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter basın toplantısında  yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden itibaren şehrin dört bir yanında farklı etkinlikler düzenleyerek, Mağusa’yı  kültür ve sanat başkenti yapmak için çeşitli organizasyonlara imza attığını, halkın etkinliklere gösterdiği ilgi ve memnuniyetin kendileri için en değerli ödül olduğunu söyledi.

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin Mağusa yanında ülke için de çok önemli ve değerli bir organizasyon olduğunu belirten Arter,  uluslararası düzeyde bilinen dünyanın önemli sanatçılarını Gazimağusa’da buluşturan festivali “Kıbrıs’ın Festivali” olarak adlandırdığını söyledi.

Arter,  gerçekleştirilen150’ye yakın etkinliğe, 450’den fazla sanatçı konuk olurken, 400 bini aşkın kültür sanat dostunun festivali takip ettğini, 19 yaşına giren festival kapsamında bugüne kadar Natalie Cole, Lorenna McKennitt, Bonney M, Bonnie Tyler, Goran Bregovic gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra ülkenin ve Türkiye’nin önemli sanatçılarının Mağusa’da sahneye çıktığını belirtti.

Festivalin sponsorleri: Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür Ve Spor Bakanlığı, Telsim Vodafone Grup Şirketleri, Shevketoğlu Domestic Ltd, Arkın Palm beach Hotel, K-Pet, Limasol Kooperatif Bankası.

(TAK/YD)

 

Bu haber toplam 4445 defa okunmuştur