1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Mağusa 'da yatırım yok, borçlanma var'
'Mağusa 'da yatırım yok, borçlanma var'

'Mağusa 'da yatırım yok, borçlanma var'

CTP Mağusa İlçesi, belediyenin sırf maaş ödemesi için yeni bir 9 milyonluk borcun altına sokulduğunu duyurdu.

A+A-

CTP Mağusa İlçesi Yönetim Kurulu, Mağusa Belediyesi'nin yeni istihdamlarla ağır borç yükü altına sokulduğunu iddia etti.

73 kişilik istihdam yapıldığına dikkat çeken CTP Mağusa İlçesi, belediyenin sırf maaş ödemesi için yeni bir 9 milyonluk borcun altına sokulduğunu duyurdu.

 

Açıklamanın tam metni şöyle;

 

 

"Korktuğumuz maalesef oldu ve Gazimağusa Belediyesi borç bataklığına resmen girdi! Gerek Belediye Meclisi’nde, gerekse kamuoyuna açık biçimde gerçekleştirdiğimiz tüm uyarılarımıza kulak tıkayan İsmail Arter, Belediye Meclisi’nden geçirdiği son borçlanma kararıyla iflasını da açıklamış oldu. 8 Haziran Perşembe akşamı gerçekleşen meclis toplantısında CTP Grubu’nun “ret” oyuna karşılık, UBP-DP ve TKP-YG oylarıyla 9 milyonluk borçlanmaya ilişkin ek bütçe onaylandı ve Gazimağusa Belediyesi tarihinin en ağır borç yükü altına sokulmuş oldu.

 

Göreve geldiği günden beridir Gazimağusa Belediyesi öz kaynaklarıyla tek kuruşluk dahi yatırım yapamayan İsmail Arter, gerçekleştirdiği tek icraat olan “istihdam” ile ülkenin en güçlü belediyesini büyük bir bataklığa düşürdü. Kendi ifadesiyle basına verdiği demeçlerde 70 geçici işçi, 3 de sözleşmeli olmak üzere toplam 73 kişilik istihdam yaptığını, 50 kişinin de emekliye ayrıldığını belirten İsmail Arter, gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Devraldığında bordroya bağlı ödenen personel sayısı 270 iken, bugün bu rakam 400 olmuştur. Yine devraldığında 72 kişi hizmet alımı yapılan işletmelerde çalışırken, şimdi 80 kişi sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımı yapılmaksızın gündelik işçi olarak çalıştırılmaktadır. Bir başka anlatımla belediyede toplam çalışan sayısı 342 iken şimdi 480 olmuştur. Emekliye ayrılan personel de hesaba katıldığı zaman son üç yılda Gazimağusa Belediyesi’ne 188 kişi istihdam edilmiştir.

 

Yine kendi ifadesi ile işçi personel istihdam ettiğini ve özellikle temizlik hizmetlerinde kullandığını söyleyen Arter burada da gerçeği saklamaktadır. Çünkü, Belediye Sarayı’na giden herkes odalarda oturacak yer kalmadığını ve neredeyse masa başına iki personel düştüğüne rahatlıkla tanklık edebilmektedir.

 

Böylesi ağır bir personel yükü altına sokulan Gazimağusa Belediyesi bugün UBP-DP-TKPYG ittifakı ile sırf maaş ödemesi için yeni bir 9 milyonluk borcun altına sokulmuştur. Belediyenin öz kaynaklarıyla hiçbir proje yatırımı yapılamazken, günlük hizmetlerin yürütülmesi dışında çözüm bekleyen yığınla sorun olduğu gibi dururken her gün yeni birileri belediyede istihdam edilmekte ve batak da giderek derinleşmektedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler dışında hiçbir yatırım yapacak gücü kalmayan Gazimağusa Belediyesi istihdam dışında hiçbir kabiliyeti ve niyeti olmayan bir yönetim anlayışıyla bugün 25 yıl geriye gitmiş ve yine itibarsız bir kuruma dönüşmüştür. Piyasaya yapması gereken ödemeleri de ya yapamayan, ya da çok gecikerek yapabilen bu kurum artık dizlerinin üstüne çökmüştür. Bu gidişatın devamı halinde durum her geçen gün daha da geriye gidecek ve ülkemizdeki belediyeler enkazına bir yenisi daha eklenmiş olacaktır. Bu konudaki tek tesellimiz seçime bir yıllık bir sürenin kalmış olmasıdır.

Bizler taşıdığımız sorumluluk gereği bu borçlanmadan vazgeçilmesi gerektiği çağrımızı yineler, özellikle İsmail Arter’in görev süresinin sonrasına sarkacak bu borçlanma girişimine KKTC Bakanlar Kurulu’nun onay vermemesi gerektiğinin altını çizeriz.

 

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu

11.06.2017"

Bu haber toplam 3262 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler