1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Çocuk Festivali başlıyor
Mağusa Çocuk Festivali başlıyor

Mağusa Çocuk Festivali başlıyor

25. Mağusa Çocuk Festivali, Pazartesi günü, 21. Mektup Yazma Yarışması’yla başlayacak.

A+A-


Mağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği (MKD) ortaklığında düzenlenen 25. Mağusa Çocuk Festivali, 27 Mart Pazartesi günü başlıyor. Festival 1 Haziran’a kadar devam edecek.
25. Mağusa Çocuk Festivali, Pazartesi günü, 21. Mektup Yazma Yarışması’yla başlayacak.
Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, dün Mağusa Belediyesi’nde basın toplantısı düzenleyerek festival programını açıkladı.

Arter: “Ülke genelinden çok sayıda öğrenci katılacak”
Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İsmail Arter, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Mağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği ortaklığında yoğun çalışma sonucunda Mağusa Çocuk Festivali’nin 25’incisini gerçekleştireceklerini, 27 Mart’tan 1 Haziran’a kadar devam edecek süreçte eğitmenlerin organizasyonuyla ülkenin genelinden çok sayıda öğrencinin festivale katılacağını söyledi.
“Çocuklarımız geleceğin yetişkinleridir. Çocuklarımızdaki yetenekleri ortaya çıkarmak adına öğretmenlerimizle birlikte çalışıyoruz” diyen Arter, öğrencileri hem eğitici hem renkli ve eğlenceli etkinliklerde buluşturacaklarını kaydetti.
Arter, çeyrek asırlık sürede festivalin geliştiğini ve büyüdüğünü, ilerleyen yıllarda festivali daha da geliştireceklerini ifade etti.

Cumaoğulları: “Festival, çeyrek asırlık sürede çok iyi bir noktaya geldi”
Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, belediye ile ortaklaşa düzenledikleri festivalin çeyrek asırlık sürede çok iyi bir noktaya geldiğini, ülke çapında en büyük festival durumuna geldiklerini dile getirdi.
Festivale uluslararası bir boyut kazandırılmasının da düşünüldüğünü, büyük bir katılımla yapılan festivalin amacına ulaştığını ve öğrencilerden çok yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Cumaoğulları, 1 Haziran’da sürpriz bir konserle final yapacaklarını kaydetti.

 

 

 

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur