1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Belediyesi’nde yine grev!
Mağusa Belediyesi’nde yine grev!

Mağusa Belediyesi’nde yine grev!

Mağusa Belediyesi’nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası, 4 saatlik uyarı grevi başlattı. Mali olarak Belediye’nin çöktüğünü açıklaya sendikanın öne çıkan talebi Belediye yönetiminin bir an önce tasarruf tedbirleri alması!

A+A-

Mağusa Belediyesi’nde işler iyi gitmiyor. “Maaş ve ek mesai çekleri”nden bazılarının karşılıksız çıktığı iddiasındaki Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Belediye yönetiminin ekonomik tasarruf tedbirleri alması talebiyle 4 saatlik uyarı grevine gitti.

YENİDÜZEN’e konuşan Mağusa Türk Genel İş Başkanı Halil Karagil, aylardır ekonomik tasarruf yönünde tedbirler alınması gerektiğini dillendirdiklerini ifade ederek, bu yönde hiçbir adım atılmadığını ve  artık Belediye’nin mali yapısının çöktüğünü vurguladı.

4 aydır çalışanların maaşlarının gününde ödenmediğini ve 7 aylık ek mesailerinin henüz verilmediğini hatırlatan Karagil, son günlerde ise Belediyede maddi kaos yaşandığını kaydetti.

Limasol Bankası haricinde diğer bankalara gönderilen maaş ve ek mesai çeklerinin karşılıksız çıktığını ve çalışanların hala ödenemediğini belirten Karagil, çalışanların artık sabrı kalmadığını söyledi.

Sendika bu sabah  4 saatlik uyarı grevi başlattı.

 

Bu haber toplam 4028 defa okunmuştur