1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mağusa Belediyesi’nde sosyal güvencesiz  200 ÇALIŞAN!
Mağusa Belediyesi’nde sosyal güvencesiz  200 ÇALIŞAN!

Mağusa Belediyesi’nde sosyal güvencesiz  200 ÇALIŞAN!

‘Mali krizle’ boğuşan Mağusa Belediyesi’nde ‘gündelik işçiler’ yeniden gündem oldu.

A+A-

‘Mali krizle’ boğuşan Mağusa Belediyesi’nde ‘gündelik işçiler’ yeniden gündem oldu.
Belediyede ‘gündelik işçi’ adı altında aylardır 150-200 kişinin sosyal güvencesiz çalıştırıldığı öğrenildi.
‘Gündelik işçilerden’ 4’ünün seçim yasaklarının son günü, Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından ‘mevsimlik işçi’ kadrosuna geçirildiği, bu durumun diğer işçiler arasında ciddi tartışmaya yol açtığı da iddia edildi.
Konuyla ilgili görüş almak için aradığımız Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ulaşılamadı.
Öte yandan Mağusa Belediyesi’nde örgütlü sendika, Mağusa Türk Genel İş Sendika Başkanı Halil Karagil ise ‘gündelik işçilerin’ üyesi olmadığı gerekçesiyle açıklama yapmak istemedi.
Olayın polisin bilgisine yansımadığı da öğrenildi.
Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek ise Mağusa Belediyesi’nde ihtiyaçtan fazla istihdam yapıldığı söylentileri olduğunu söyledi, sendika olarak belediyelerde ‘geçici işçi’ veya ‘mevsimlik işçi’ alınmasına karşı olduklarını belirtti.

Felek, gündelik işçilerin sigortasız çalıştırılamayacağını aktararak, “Bir kamu kurumu, nasıl sigortasız işçi çalıştırıyor? Gündelik işçi 1 ay bile çalışsa sigortası yapması gerekiyor.” dedi.

ELİNE CAM PATLADI, 6 DİKİŞ ATILDI… Öte yandan belediyede Temizlik Şubesi’nde ‘gündelik işçi’ olarak çalışan, sosyal yatırımları yapılmayan Arif Çapkıner isimli işçi, önceki gün görevi başındayken yaralandı. Çapkıner’in Mağusa Suriçi bölgesinde çöp kamyonlarının almadığı karton atıkları topladığı sırada camın patlaması sonucu yaralandığı öğrenildi.

1 kişi yaralandı…

Gündelik işçilerle ilgili sıkıntı, Belediyede Temizlik Şubesi’nde ‘gündelik işçi’ olarak çalışan, sosyal yatırımları yapılmayan Arif Çapkıner isimli işçinin, önceki gün görevi başındayken yaralanmasıyla bir kez daha tartışılmaya başlandı.

Çapkıner’in Mağusa Suriçi bölgesinde çöp kamyonlarının almadığı karton atıkları topladığı sırada camın patlaması sonucu yaralandığı öğrenildi.

Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çapkıner’e 6 dikiş atıldığı kaydedildi.

‘4 GÜNDELİK İŞÇİNİN SEÇİM YASAKLARI ÖNCESİNDE KADROLANDI’ İDDİASI… ‘Gündelik işçilerden’ 4’ünün seçim yasaklarının son günü, Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından ‘mevsimlik işçi’ kadrosuna geçirildiği, bu durumun diğer işçiler arasında ciddi tartışmaya yol açtığı da iddia edildi.

 

Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek:
“1 kamu kurumu, sigortasız işçi nasıl çalıştırır?”

Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek, Mağusa Belediyesi’nde ihtiyaçtan fazla istihdam yapıldığı söylentileri olduğunu söyledi, sendika olarak belediyelerde ‘geçici işçi’ veya ‘mevsimlik işçi’ alınmasına karşı olduklarını belirtti.

“Sürekli işte çalışacak personelin daimi işçi statüsünde çalıştırılması gerekiyor” diyen Felek, bu durumun hem Mağusa Belediyesi hem de halk için ciddi problem olduğunu belirtti.

Felek, gündelik işçilerin sigortasız çalıştırılamayacağını aktararak, “Bir kamu kurumu, nasıl sigortasız işçi çalıştırıyor? Gündelik işçi 1 ay bile çalışsa sigortası yapması gerekiyor.” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-406.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur