1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mağusa Belediyesi nereye gidiyor?: 15 milyon TL yeni borçlanma
Mağusa Belediyesi nereye gidiyor?: 15 milyon TL yeni borçlanma

Mağusa Belediyesi nereye gidiyor?: 15 milyon TL yeni borçlanma

Mağusa Belediyesi’nde 2018 Mali Yılı I. Ek Bütçesi’nin ve EK Bütçe’ye bağlı 15 milyon TL tutarındaki borçlanmanın önü açıldı… 27 Eylül’deki Belediye Meclisi toplantısında CTP, TDP ve HP'li meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna rağmen UBP, DP ve YDP'li meclis üyel

A+A-

 

Mağusa Belediyesi’nde 15 milyon TL borçlanmanın önünü açan karar tasarısı onaylandı. 27 Eylül’deki Belediye Meclisi toplantısında CTP, TDP ve HP'li meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna rağmen UBP, DP ve YDP'li meclis üyelerinin olumlu oylarıyla karar tasarısı kabul edildi.

Geçtiğimiz hafta belediyede kısa ve uzun vadeli borçlanma için 15 milyon TL’lik ek bütçeye ihtiyaç duyulduğuna dair meclis üyeleri toplantıya çağrıldı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu, 27 Eylül’deki belediye meclis toplantısının kısa sürdüğünü, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in herhangi bir müzakere ya da görüş alışverişi ortamının oluşmasına fırsat vermeden karar tasarısını doğrudan oylamaya götürdüğünü açıkladı.

CTP’li üyeler: “Karar tasarısı UBP, DP, YDP oylarıyla kabul edildi”

Mağusa Belediyesi’nin 15 milyon TL borçlanmanın önünü açan kararın alındığını CTP Mağusa Belediye Meclis Grubu sosyal medyada hesabından duyurdu.

CTP’li meclis üyelerinin yaptığı açıklama şöyle: “Bu akşamki (27 Eylül) belediye meclisi toplantısı oldukça kısa sürdü. Bizim CTP Grubu olarak dile getirdiğimiz tüm endişelere ve yaptığımız uyarılara rağmen Belediye Başkanı İsmail Arter'in herhangi bir müzakere ya da görüş alışverişi ortamının oluşmasına fırsat vermeden karar tasarısını doğrudan oylamaya götürmesiyle belediyenin 15,000,000 TL (on beş milyon Türk Lirası) borçlanmasının önünü açan karar tasarısı UBP, DP ve YDP'li üyelerin olumlu oylarıyla kabul edildi. CTP, TDP ve HP'li üyeler karar tasarısına ret oyu verdi”

CTP meclis üyeleri uyarmıştı

Hatırlanacağı üzere Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 2018 Mali Yılı I. Ek Bütçesi’nin ve EK Bütçe’ye bağlı 15 milyon TL tutarındaki borçlanmanın Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylanması için belediye meclis üyelerini toplantıya çağırmıştı.

Belediyenin 2018 Mali Yılı Ek Bütçe talepleri içerisinde 23 kalemden oluşan belediye giderleri yanısıra kısa ve uzun vadeli borçlanma için 15 milyon TL’lik ek bütçeye ihtiyaç duyulduğu belgelere yansımıştı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Meclis Grubu, borçlanma önergesini sosyal medya hesabında paylaşarak, “daha birkaç gün önce, borçlanmaya alternatif tasarruf tedbirlerini konuşmak ve üretmek için 'anlaşmışken' belediyeden gelen gündem ve 15 milyon borçlanma önergesi” denildi.

 

Bu haber toplam 2940 defa okunmuştur