1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. MAGEM'de “Benim Çocuğum”
MAGEMde “Benim Çocuğum”

MAGEM'de “Benim Çocuğum”

Belgesel gösterimi 11 Kasım Salı günü saat 19:30’da Mağusa Suriçi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi ve Kuir Kıbrıs Derneği’nden uluslararası birçok ödül kazanmış “Benim Çocuğum” adlı belgesel film gösterimi. MAGEM’den yapılan açıklamaya göre belgesel gösterimi 11 Kasım Salı günü saat 19:30’da Mağusa Suriçi’nde (ibris El-Sanatları Merkezi Binasında) ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. İzleyiciler gösterimden sonra gerçekleşecek söyleşide belgeselin yapımında ve hazırlanmasında rol almış olan Şule Ceylan ve Ömer Ceylan ile tanışarak onlarla sohbet şansı da yakalayabilecekler.

Türkiye'den 5 ailenin katılımıyla hayata geçirilen belgesel projesi lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikayelerini anne-babaların gözünden anlatan özgün bir belgesel filmdir. 

Benim Çocuğum filminde toplumda konuşulamayan konuların başında gelenlerden birini, konuşmaktan en çok kaçınacak olan diye varsaydığımız bir grup konuşuyor: Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel veya transseksüel olan ebeveynler. Heteronormatif düzenin garanti sübabı olarak görülen kutsallaştırılmış aile kurumu, düzenin ötekilerini her daim ve şiddetle reddetmesi beklenirken, bu beklentiyi boşa çıkaran insanların varlığı bütün LGBT'lere umut veriyor.

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur