1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MAGEM “Barış Gemisi”nde
MAGEM “Barış Gemisi”nde

MAGEM “Barış Gemisi”nde

Barış Gemisi’nin Yunanistan’dan Türkiye’ye yapacağı yolculuk sırasında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumlarının yanı sıra Yunanistan ve Türkiye’den de katılımcılar yer aldı.

A+A-

2. Dünya Savaşı’nın ardından dünyaya barış mesajı vermek için, 1983 yılından beri her yıl Japonya’dan ayrılan ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen barış aktivistlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Barış Gemisi’nin Yunanistan – Türkiye arasındaki seferine Mağusa Gençlik Merkezi üyeleri de katıldı.

Mağusa Gençlik Merkezi’den yapılan açıklamaya göre; Sevilay Küçüksu ve Ayşegül Şentuğ isimli aktivistlerin katıldığı Barış Gemisi’ne bu yıl Kıbrıslı Türk gençlerinin de katılmış olmasının önemi vurgulandı. Kıbrıs’ın uzun yıllardır kalıcı barıştan mağdur olduğundan ötürü en çok zarar görenin gençlerin olduğu belirtildi.

Barış Gemisi’nin Yunanistan’dan Türkiye’ye yapacağı yolculuk sırasında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumlarının yanı sıra Yunanistan ve Türkiye’den de katılımcılar yer aldı. Yolculuk sırasında Kıbrıs Sorunu’nun yarattığı problemlerin ele alınacağı bir oturum da gerçekleştirilerek, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen barış aktivistlerine Kıbrıs’taki durum hakkında bilgi verilecek.
Mağusa Gençlik Merkezi açıklamasında Kıbrıs’ta barışa yönelik isteklerinin sadece Barış Gemisi’ne katılım ile sınırlı olmayacağını, ilerleyen dönemde çeşitli etkinliklerle Kıbrıs’ta kalıcı barışa ulaşılması için etkinliklerini arttıracaklarını da vurguladı.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur