1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağdurların isyanı büyüyor
Mağdurların isyanı büyüyor

Mağdurların isyanı büyüyor

Piyasaya milyonlarca liralık 'karşılıksız çek' yazarak, yurt dışına kaçtığı iddia edilen iş insanı Aykut Arcan'la ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi.

A+A-

Ayşe GÜLER

İş insanı Aykut Arcan tarafından dolandırıldığını iddia eden H. Y isimli kişi, aracını satmadan önce Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ile cep telefonuyla görüştüğünü,  Gürler’in de kendisine “Damadımın bugüne kadar hiçbir yanlışı olmadı, olamaz da. Aracını Aykut’a satabilirsin” dediğini öne sürdü.
Gürler’i kendisine ait cep telefonundan arayarak, 31 Temmuz tarihinde 82 saniyelik bir görüşme yaptığını savunan H.Y, telefon dökümlerini YENİDÜZEN ile paylaştı.
H.Y, “Pervin hanıma güvendim. Ben de bu sözler üzerine aracımı Aykut’a sattım. Keşke güvenmeseydim” şeklinde konuştu.
Dün polise giderek şikayette bulunan H.Y, elindeki telefon dökümünü de Arcan ile ilgili soruşturmayı yürüten Mağusa Polis Müdürlüğü’ne sundu.
Öte yandan Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğu, hazırlanan raporun ise önümüzdeki hafta içerisinde Başsavcılık’a sunulacağı da öğrenildi.

“Önce T.Ö aradı, daha sonra Aykut devreye girdi”
YENİDÜZEN’e konuşan H.Y, yaşananları anlattı.
Sağlık sorunları nedeniyle Toyota marka aracını Temmuz ayında internette satışa çıkardığını söyleyen H.Y, ilan üzerine T.Ö isminde bir kişinin kendisini aradığını, 45-50 günlük çek karşılığında arabayı almak istediğini söylediğini belirtti.
H.Y, T.Ö isimli kişiye ileri tarihli çekle aracını satmayacağını söylediğini dile getirdi.
Ayni gün kendisini T.Ö ile birlikte çalışan Aykut Arcan’ın aradığını ve Pervin Gürler’in damadı olduğunu ifade ettiğini aktaran H.Y şöyle konuştu: “Aykut bana aracı satın almak istediğini söyledi. Kendisiyle daha önce çalışmamıştım. 30-40 bin TL için adımı kirletmem dedi”.

“Pervin Gürler’e ulaşmak için polisi aradım”
Yaşananlar üzerine Pervin Gürler’in sekterini aradığını söyleyen H.Y, şöyle devam etti: “Aykut, Pervin Gürler’in damadı olduğunu söylediği zaman bende Polis Genel Müdürlüğü’nden Pervin Gürler’e ulaşmaya çalıştım, sekreterini aradım. Sekreterine Aykut Arcan’ın Pervin Gürler’in damadı olup olmadığını sordum. O da bana Arcan’ın Pervin Gürler’in damadı olduğunu söyledi. Sekreteri ayrıca Pervin hanımın içerde olmadığını, 3 Milyon TL’lik soygun olayı ile ilgilendiğini belirtti. İstersem Pazartesi’ne randevu almamı söyledi”

“Revin Gürler ile konuştum”
Bu olayın ardından, Pervin Gürler’i ev numarasından aradığını ve telefona Revin Gürler’in cevap verdiğini dile getiren H.Y, “Revin Gürler’e kocasının benden bir araç satın almak istediğini söyledim. O da bana eşinin araç alıp sattığını, bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, gerekirse annesi Pervin Gürler’in numarasını vererek, onunla görüşebileceğimi söyledi. Bende Pervin Gürler’in numarasını aldım ve kendisini aradım” dedi.

“Pervin Gürler’e güvendim”
Yaşananların ardından PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’i kendisine ait cep telefonundan arayarak, durumu anlattığını söyleyen H.Y, şöyle devam etti: “Pervin hanımı aradım, yaşananları söyledim. Kızıyla görüştüğümü anlattım. O da bana damadının bugüne kadar hiçbir sıkıntısının olmadığını ve olmayacağını söyledi. Bende bu sözler üzerine Pervin hanıma güvendim ve aracımı Aykut’a 31 Temmuz tarihinde 29 bin 700 TL’ye sattım. Aykut’ta bana 17 Eylül’e çek yazdı”

“Aykut, bir batağın içine saplandığını söyledi”
H.Y, 17 Eylül’de çeki bozmak istediğini ancak karşılıksız çıktığını ifade ederek, yaşananların ardından Aykut Arcan’ı aradığını ancak telefonlarına cevap vermediğini dile getirdi.
Arcan’ın kendisine mesaj attığını ve gerekli ödemeyi birkaç gün içerisinde yapacağını söylediğini aktaran H.Y, “Birkaç gün geçmesine rağmen Aykut bana ödeme yapmadı. Dışarıdan alacağı olduğunu, onları tahsil etmeyi beklediğini söyledi. Bende bunun üzerine birkaç gün sonra Mağusa’ya gittim. Bu kez o beni aradı. Bir batağın içine saplandığını, çeklerin hepsinin geri döndüğünü söyledi” şeklinde konuştu.

“Arcan’ın babasıyla görüştük”
Yaşananların ardından H.Y, Aykut Arcan’ın babası ile de görüştüğünü ifade etti.
Arcan’ın babasının kendisine, bu sorunu çözeceklerini söylediğini dile getiren H.Y, “Aykut’un babası bana oğluna ulaşamadığını söyledi. Sorunların çok büyük olduğunu ancak çözüleceğini belirtti. Babası ayrıca Aykut’un ülkeye döneceğine de inanıyor” dedi.

---------------


YENİDÜZEN'e gelen mağdurlar, GKK’ya çağrı yaptı:
 

'Elimizde karşılıksız çekler bekliyoruz, sabrımız kalmadı'

Bunun yanı sıra, dün Aykut Arcan’a araç satan ve yazılan çeklerin karşılıksız çıkması üzerine zor günler geçiren mağdurlar, sabırlarının kalmadığını vurguladı, sorunun bir an önce çözülmesi talebini yineledi.
YENİDÜZEN’i ziyaret eden mağdurlar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na açık çağrıda bulunarak, mağduriyetlerin giderilmesini istedi.
“Pervin Gürler, bu olayın içinde olmadığını söyledi. Ancak elimizde telefon dökümleri vardır” diyen mağdurlar, “Pervin Gürler, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’nı bu olayla ilgisi olmadığına ikna etti ama doğru değildir” dedi.
Mağdurlar “Pervin Gürler, 3 milyon TL’lik soygun olayında zanlı B.Ç ile M.Ç’nin babası H.Ç’nin emekli maaşını kesmişti. Pervin hanım neden bu olayı da engellemedi? “ diye sordu.
Ayrıca mağdurlar, soruşturmanın sağlıklı yürütülmediğini, PGM Müdür vekili Pervin Gürler’in olayla ilgili yaptığı açıklamaların ise doğru olmadığını savundu.

Elçilik ve Erdoğan’a gidecekler
Mağdurlar, sorunun çözülmemesi halinde TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gideceklerini ifade etti.

-----------

SORUŞTURMA NE AŞAMADA?

Polis raporu, Başsavcılık’a sunulacak

Öte yandan Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından Aykut Arcan ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.
Polis, şu ana kadar olayla ilgili şikayetleri dinleyerek mağdurlardan ifade temin etti, Arcan tarafından yazılan çeklerin kopyasını topladı.
Tüm bulguları ve şikayetleri değerlendiren polisin olayla ilgili hazırladığı raporun ise önümüzdeki hafta içerisinde Başsavcılık’a sunulacağı elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

-----------

Aykut Arcan’ın İstanbul Bakırköy’de olduğu tespit edilmişti

Bilindiği üzere mağdurlar geçtiğimiz haftalarda YENİDÜZEN’e yaptıkları açıklamada, Arcan’ın İstanbul’daki izini bulduklarını belirtmişti.
Mağdurlar, Arcan’ın İstanbul Bakırköy’de bir apartman dairesinde kaldığını ancak oradan ayrıldığını öğrendiğini söylemişti.
Arcan’ın izini bulmak için mağdurlar, Türkiye’deki yetkilileri de göreve davet etmişti.

Mağdurlardan 3’ü polis
Öte yandan Arcan’a araç satan ve çekleri karşılıksız çıkan kişiler arasında 3 polis memurunun olduğu da öğrenilmişti.
Gürler’in mağdur olan polislerle bir araya gelerek, konuyu yargıya taşıyabileceklerini söylediği de belirtilmişti.

Revin Gürler’in mallarını babasına devrettiği  iddia edilmişti
Bunun yanı sıra mağdurlar, Pervin Gürler’in kızı Revin Gürler Arcan’ın kendisine ait olan mal varlığını, 23 Eylül tarihinde babası Recep Gürler’e devrettiğini de öne sürmüştü.
Mağdurlar ayrıca Revin Gürler’in eşi Aaykut Arcan tarafından yazılan karşılıksız çeklerden haberinin olduğunu da savunmuştu.

“Çekleri ‘mafyaya’ verdim”
Öte yandan Aykut Arcan tarafından dolandırıldırıldığını iddia eden bir şahısla Aykut Arcan'ın telefon mesajlaşması YENİDÜZEN’de yer almıştı.  Aykut Arcan mesajda, elindeki çekleri 'mafya' diye tanımladığı bir şahsa verdiğini yazmıştı.

Bu haber toplam 7236 defa okunmuştur