1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mağdurlardan yeni adım, Arcan’a 25 gün süre
Mağdurlardan yeni adım,  Arcan’a 25 gün süre

Mağdurlardan yeni adım, Arcan’a 25 gün süre

Piyasaya yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak, yurt dışına kaçtığı söylenen, dönemin Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’in damadı, iş insanı Aykut Arcan ile ilgili dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.

A+A-

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran, 2014 yılından beridir de devam eden süreçte adresi belli olmadığı için Arcan’a davalarla ilgili tebligat yapılamaması, ‘mağdurlar’ arasında yer alan Levent Motors Ltd’i harekete geçirdi.

İlgili şirket, Arcan aleyhine yeni dava açtı, celpname dün bir gazetede yayımlandı. Yayınlanan celpnamede Arcan’a ispat-ı vücut yapması için 25 gün süre tanındı. Bu süre içerisinde Arcan, ispat-ı vücut yapmazsa, dava ileri götürebilecek.

Eski Polis Genel Müdürü Pervin Gürler ise eski damadı Aykut Arcan’la 4 yıldır herhangi bir irtibatlarının olmadığını belirtti, “Nerede olduğumuzu bilmiyoruz… Mahkemeler herkes için. Verilecek karara saygılıyız” dedi.

 

Ayşe GÜLER

Piyasaya yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak, yurt dışına kaçtığı söylenen, dönemin Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’in damadı,  iş insanı Aykut Arcan ile ilgili yürütülen dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran, 2014 yılından beridir de devam eden süreçte, Arcan’a adresi belli olmadığı için davalarla ilgili tebligat yapılamadı.

1 Ekim 2014’te ülkeden ayrılan Arcan’ın aleyhine, mağdurlar arasında yer alan Levent Motors Ltd., yeni bir dava açtı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu imzasını taşıyan dava celpnamesi, dün bir gazetede yayımlandı.

Yayınlanan celpnamede Arcan’a ispat-ı vücut yapması için 25 gün süre tanındı.

Bu süre içerisinde Arcan, ispat-ı vücut yapmazsa, dava ileri götürebilecek.

Celpnamede ‘davalı taraf’ olarak Eski Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’in kızı, Arcan’ın eski eşi Revin Gürler ile emekli Başsavcı Osman Enginsoy’un oğlu Erem Enginsoy’un da ismi geçti.

Gürler’den YENİDÜZEN’e: “Mahkemenin vereceği karara saygılıyız”

Arcan’a yönelik süreç işlerken, YENİDÜZEN ilgili taraflarla görüştü.

Levent Motors Ltd. adına davayı yürüten Avukat Oktay Çınar, Aykut Arcan’ın adresi belli olmadığı için dava tebligatının yapılamadığını, süreçle ilgili yeni bir dava dosyalanarak, ‘muadil’ tebliğ yöntemi uygulandığını belirtti.

Eski Polis Genel Müdürü Pervin Gürler ise eski damadı Aykut Arcan ile herhangi bir irtibatlarının bulunmadığını belirtti,  “Mahkemeler herkes için. Verilecek karara saygılıyız” dedi.

Davalı Erem Enginsoy adına avukat Osman Enginsoy,  sürecin 2014’ten beridir devam ettiğini söyledi, Aykut Arcan aleyhindeki davaların ileri gidemediğini belirtti.

Davayla ilgili Arcan’a tebliğ yapılamadığı için duruşmaya geçilemediğini aktaran Enginsoy, şu anda yeni bir dava açıldığını dile getirdi.

 


 

İLGİLİ TARAFLAR NE SÖYLEDİ?

 

Eski Polis Genel Müdürü Pervin Gürler:
“Mahkemeler herkes için, verilecek karara saygılıyız”

Eski Polis Genel Müdürü Pervin Gürler ise eski damadı Aykut Arcan ile herhangi bir irtibatlarının bulunmadığını belirtti.
YENİDÜZEN’e konuşan Gürler, “4 senedir kendisiyle irtibatımız yok. Nerede olduğumuzu bilmiyoruz” dedi.
Gürler, uzun süredir devam eden yargı süreci ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, “Mahkemeler herkes için. Verilecek karara saygılıyız” şeklinde konuştu.
Olaylardan 15 gün sonra kızının eski damadından boşandığını yineleyen Gürler, mahkeme ilanını görmediğini de sözlerine ekledi.
 

Davalı Erem Enginsoy adına avukat Osman Enginsoy:
“Tebligat yapılamadı, davalar ileri gidemedi”

Davalı Erem Enginsoy adına avukat Osman Enginsoy,  sürecin 2014’ten beridir devam ettiğini söyledi, Aykut Arcan aleyhindeki davaların ileri gidemediğini belirtti.
Davayla ilgili Arcan’a tebliğ yapılamadığı için duruşmaya geçilemediğini aktaran Enginsoy, şu anda yeni bir dava açıldığını dile getirdi.
 “Yasal yoldan tebligat yapılamadığı için gazeteye ilan verildi” diyen Enginsoy, ispat-ı vücut için belli süre tanınacağını, ardından dava sürecinin belirleneceğini aktardı.
Enginsoy, oğlunun da davalı olduğu birçok davanın lehlerine sonuçlandığını, yalnızca Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen tek bir duruşma hakkında aleyhlerine karar verildiğini ifade etti.
Enginsoy, söz konusu dava ile ilgili istinaf süreci başlattıklarını da sözlerine ekledi. 

Levent Motors Ltd. adına Avukat Oktay Çınar:
“Belirtilen sürede ispat-ı vücut yapılmazsa, dava ileri gidebilecek”

Levent Motors Ltd. adına davayı yürüten Avukat Oktay Çınar, Aykut Arcan’ın adresi belli olmadığı için dava tebligatının yapılamadığını, süreçle ilgili yeni bir dava dosyalanarak, ‘muadil’ tebliğ yöntemi uygulandığını belirtti.

Çınar, Arcan’ın tanınan süre içerisinde ispat-o vücut yapmaması halinde davayla ilgili ileri işlem yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

 


NELER YAŞANMIŞTI?

Hatırlanacağı üzere; 2014 yılında ülkedeki birçok galeri sahibi ve vatandaşa yüklü miktarda karşılıksız çek yazarak yurt dışına çıkış yapan iş insanı, Aykut Arcan,  kayıplara karışmıştı.
2014 Temmuz ayı içerisinde Türkiye’ye giden ve 1 Ekim’de  “1 ay sonra döneceğim” şeklinde
Ülke gündeminde büyük etki yaratan ‘dolandırıcılık’ iddialarıyla ilgili Arcan’ın Mağusa ve Lefkoşa dahil birçok galeriden ileri tarihli çek yazarak araç satın aldığı, aldığı bu araçları da başka galerilere veya şahıslara nakit para karşılığında sattığı ortaya çıkmıştı.
Mağdurlar, gazetemize ulaşarak, Arcan’dan aldıkları ‘karşılıksız’ çekleri paylaşmıştı.
Ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden mağdurlar, karşılarında muhatap bulamadıklarını dile getirmişti.

Hukuki süreç başlatmışlardı…

Öte yandan yaşananların üzerine ASOK ve Levent Motors gibi şirketlerinde bulunduğu birçok firma, ‘dolandırıcılık’ olayını yargıya taşımış, olayla ilgili mahkeme sürecine gitmişti.

Mağdurlardan H.Y, Gürler ile telefonda görüştüğünü iddia etmişti…

Mağdurlardan H.Y isimli kişi, Aykut Arcan tarafından dolandırıldığını iddia ederek, aracı satmadan önce damadı Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ile görüştüğünü öne sürmüştü.
Gürler’i cep telefonundan arayarak, 31 Temmuz tarihinde 82 saniyelik telefon görüşmesi yaptığını savunan H.Y, telefon dökümlerini YENİDÜZEN ile paylaşmıştı.

Arcan: “1 ay sonra döneceğim” demişti…

Hakkındaki dolandırıcılık iddiaları ile ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Arcan,  “kesinlikle kaçmadım, kimseyi de dolandırmadım, borçlarımı ödeyeceğim” şeklinde konuşmuştu.
1 Ekim’de açıklama yapan Arcan, 1 ay yurt dışında kalacağını, borçlarının karşılığı olan 900 bin TL’yi toparladıktan sonra Kıbrıs’a geri döneceğini kaydetmişti.
Yapılan açıklamanın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Aykut Arcan, ülkeye geri dönmedi.

Rapor 10 Kasım’da Savcılık’a sunulmuştu

Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından Arcan aleyhinde soruşturma başlatılmıştı.
İlgili şikayetleri dinleyerek, mağdurlardan ifade temin eden polis, Arcan tarafından yazılan çeklerin kopyasını da toplamıştı.
Soruşturmayı tamamlayan polis ekipleri, Arcan aleyhinde hazırlanan raporu 10 Kasım’da Savcılık’a sunmuştu

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190329095751.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 6633 defa okunmuştur
İlgili Haberler