“Mağdur duruma düşürülen benim”

“Mağdur duruma düşürülen benim”

Bülent Yavuz son günlerde kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayınlanan Bizim Stadyum program yorumcusu Bülent Yavuz son günlerde kendisine yönelik yapılan eleştiriler ve açıklamalara yazılı olarak yanıt verdi. Mağdur duruma düşürülenin kendisinin olduğunu belirten Yavuz, “Kadın ve erkek ayırımı yapıyor demek bir kişiye atılmış en ağır iftiradır, haksızlıktır” açıklamasını yaptı. Yavuz hukuki yoldan suçsuzluğunu anlatacağını ifade ederek “Asla bu iftirayı hak edecek hiç bir şey yapmadım” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama

Bülent Yavuz’un açıklaması şu şekilde: “10 Ekim 2018 tarihinde BRT TV’de saat 21.15’te yayınlanan Bizim Stadyum programında K-Pet Süper Ligi’nde oynanan maçlardaki hakem kararlarını yorumlarken hakem Turgay Misk’in oyun kuralları gereği yanlış verdiğini değerlendirdiğim bir kararı için yorum yaparken, hata yaptığını ve bu yüzden mağdur takım oyuncularının hakeme yoğun itiraz yaptıklarını ifade ederken Hakem Turgay Misk’in itirazları karşılarken ‘Her iki eliyle Yrd Hakem Sabriye Atikoğlu’nu göstererek, benim suçum yok yardımcının kabahati’ şeklindeki jest ve mimikleriyle beraber vücut ve beden dili kullanması üzerine, bende aynen şu yorumu yaptım: ‘Turgaycığım sen topa yakınsın kararı sen vereceksin. Yardımcı hakemi niye gösteriyorsun? Bu hiç yakışmadı’ dedikten sonra ‘Türkiye’de de hakemler aynılarını yapınca onları da eleştiriyorum’ dedikten sonra ‘Üstelik Yardımcı Bayan Hakem’ dedim. Bu ifade ve yorum Dünya’da, Avrupa’da, Türkiye’de ve futbolun oynandığı her yerde net bir şekilde karşılığı şudur; hakem yanlışını yardımcı hakeme fatura ediyor.”

 

“Kadın, erkek ayrımı yapıyor demek en ağır iftiradır”

“Hakem Turgay Misk’in bu davranışının futbol ve hakem literatüründe şık olmadığına vurgu yapmak maksadıyla ‘Üstelik Bayan Yardımcı Hakem’ demem sadece ve sadece koruma ve saygı gösterme maksatlıdır, başka ne olabilir ki? Kadın ve Erkek ayırımı yapıyor demek bir kişiye atılmış en ağır iftiradır, haksızlıktır. İtibarımın zedelendiğini ve rencide edildiğim apaçık ortadadır. Mağdur duruma düşürülen benim. Hukuki yollardan suçsuzluğumu anlatacağım. Programımız için algı yaratılmaya çalışılıyor. Günah keçisi beni seçtiler. Buna asla müsaade edemem. Ben ki 22 yaşında Teğmen olarak 1’nci ve 2’nci Barış Harekatı’na Paraşütle katılmış ve bu uğurda Gazi olmuşum. Şehitte olabilirdim. Canım feda olsun, zerre kadar düşünmedim. Tek düşüncem sadece ve sadece KIBRIS HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜYDÜ. Şükür Tanrı’ya ki bunu da Kıbrıs halkı ve KAHRAMAN Mücahitleriyle başardık. Spor yapıyoruz. Futbol Konuşuyoruz. Adaya niye geldiğimiz sorgulanıyor. 1974’te de aynı duyguyla gelmiştim. Saf ve temiz olarak sadece katkı yapmak, futbolu sevdirmek. Nereden nereye geldik. Ben sn. Sabriye Atikoğlu’na saygı duyulması gerektiğini hakemin buna dikkat etmesi hususunda mesaj verirken hak etmediğim bir şekilde karşılık görünce çok üzüldüm.”

 

“Özür dilesin diyorlar, ben bir şey yapmadım ki?”

“Kıbrıs’ta yaşayan tüm annelere, tüm bacılara ve kadınlarımıza saygım sonsuz. Özür dilesin diyorlar, ben bir şey yapmadım ki? Ama konuyu buraya taşıyanlara fırsat vermeme adına diyorum ki: Tüm kadınlarımız baş tacımdır. Onlar eli öpülesi insanlardır. Onlardan özür dilemek benim için şereftir. Asla bu iftirayı hak edecek hiç bir şey yapmadım. Asıl böyle bir ortamı yaratanlar bence büyük zarar veriyor. Bir sitemim MHK Başkanına ve onun mesai arkadaşlarına. 3 senedir onların daha iyi olabilmesi adına katkı yapmaya çaba gösterdim. Her ortamda hep saygı ve sevgi duydum. Hala onları çok seviyorum. Benim bu konuda haklılığımı çok iyi bilmelerine rağmen kamuoyunu bilgilendirmediler. Olsun canları sağolsun. Bu konuda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Açıklama fırsatı için Sayın Başkan Hasan Sertoğlu’na minnettarım. Saygılarımla.”

 

Ne olmuştu?

Bizim Stadyum programında Bülent Yavuz, Merit Alsancak Yeşilova – Küçük Kaymaklı karşılaşmasının hakemi Turgay Misk ve pozisyon içerisinde yer alan yardımcı hakem Sabriye Atikoğlu ile ilgili yaptığı yorum sonrasında Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği yapılan yorum ile ilgili açıklama yapmış ve Yavuz’u kullandığı sözlerden dolayı tüm kadınlar ve Kıbrıs Türk kadınından özür dilemeye davet etmişti.

Bu haber toplam 1582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.