1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mafya, dini yürüyüşün rotasını değiştirdi
Mafya, dini yürüyüşün rotasını değiştirdi

Mafya, dini yürüyüşün rotasını değiştirdi

İtalya'nın Calabria bölgesinde kilisenin organize ettiği dini yürüyüş, bir mafya babasının evinin önünden geçirildi

A+A-

İtalya'nın gündeyindeki Calabria Bölgesi'nde dini bir yürüyüşün mafya babasının evinin önünden geçirilmesi ülkede tartışmalara yol açtı.

Calabria'daki Oppido Mamertina kentinde kilisenin organize ettiği Hazreti Meryem'i anma yürüyüşü, bölgede uyuşturucu trafiği ile organize suç konusundaki kötü siciliyle bilinen mafya ve adli suç örgütü "N'drangheta" tarafından manipüle edildi.

Dini yürüyüşün rotasının değiştirerek, bir cinayet davasında hüküm giyen ancak sağlık sorunları sebebiyle evhapsinde tutulan 82 yaşındaki mafya babası PeppeMazzagatti'nin evinin önünden geçirilmesi, bölgeyi iki hafta önce ziyaret eden ve mafyaya sert sözler sarfeden Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'a mesaj olarak yorumlandı.

"N'drangheta"nın kalesi gibi görülen bölgeyi ziyaretinde Papa, mafyaya "Onlar, Tanrı birliği içinde olmayanlardır. Onlar, aforoz edilenlerdir" sözleriyle yüklenmişti.

İçişleri Bakanı AngelinoAlfano, Calabria'daki törende yaşananları "içler acısı" olarak nitelendirirken, bakanlık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

(AA)

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur