1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Maden gerdi
Maden gerdi

Maden gerdi

Doğal Kaynaklar Bakanlığı maden ocağı başvurusu ile ilgili Lefke’de bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının ikinci saatinde yaşanan arbede ve tartışmaların ardından toplantı iptal edildi

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Lefke bölgesinde maden ocağı işletme izni için yapılan başvuru konusunda dün Lefke’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Lefke Belediye Sineması’nda saat 18.00’da başlayan bilgilendirme toplantısına Bakanlık adına Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın katıldı. Toplantıda zaman zaman ortam gerildi, Lefkeliler Lefke’nin kirli yatırımdan uzak tutulmasını talep etti.

Toplantının katılımcılarından Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, amaçlarının halkın katılımı ile bir karara varılması olduğunu dile getirdi.  Toplantıda taraflara çağrı yapıldığını ve 3-4 aylık bir süre istendiğini kaydeden Oktay, “Toplantıda kürsüye müdahale edildi. Müsteşar toplantıyı iptal etmek istedi. Daha sonra maden firması yetkilileri geldi ve tartışmadan sonra toplantı iptal edildi” şeklinde konuştu

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, “I. Çevre Çalıştayı” sonuç raporunu açıkladığı basın toplantısında bilgilendirmenin İyi İdare Yasası kapsamında yapılacağını, bunun KKTC’de bir ilk olacağını ve toplantıda ortaya çıkan görüşlere önem vereceklerini söylemişti.

 

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur