1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “MAÇLARIN KIBRIS’TA OYNANMASINI İSTİYORUZ”
 “MAÇLARIN KIBRIS’TA OYNANMASINI İSTİYORUZ”

“MAÇLARIN KIBRIS’TA OYNANMASINI İSTİYORUZ”

TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, YDÜ’nün iç saha maçları ile ilgili son durumu sadece YENİDÜZEN’e anlattı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

• Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBSL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin iç saha karşılaşmaları ile ilgili olarak YENİDÜZEN Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş’e ulaştı.

• Uzun süredir gündemi meşgul eden söylentilerle ilgili konuşan Özgümüş, kendilerinin TBF olarak maçları Kıbrıs’ta oynatmaya sıcak baktıklarını ancak son kararın Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından verileceğini söyledi.

Özgümüş: “Olumsuz bir düşünce içerisine girmek yanlış”

TBF’nin de diğer federasyonlar gibi FIBA’ya bağlı bir federasyon olduğuna vurgu yapan Ayhan Özgümüş, bu sebeple kendi başlarına hareket edemeyeceklerini ve bu konuda FIBA ile birlikte hareket etmek durumunda olduklarını ifade etti. YDÜ’nün iç saha maçları ile ilgili olarak TBF’nin ve YDÜ’nün olumsuz bir düşünce içerisine girmesinin yanlış olduğunu aktaran Özgümüş, “Ortada henüz verilmiş bir karar yok. Bunlar şu an konuşulan şeyler. Biz Kıbrıs’ı seviyoruz. Federasyon olarak da maçların Kıbrıs’ta oynanmasına sıcak bakıyoruz.”dedi.

Turgay Demirel ile de görüşüldü

Söz konusu durumla ilgili olarak kendi tecrübelerine dayanarak konuşan Özgümüş, önlerindeki 15-20 günlük sürede daha somut cevaplar verebileceklerini ifade etti. Bu konunun FIBA Avrupa Başkanı ve aynı zamanda TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel ile de görüşüldüğünü aktaran Ayhan Özgümüş, Demirel’in de kendileri gibi düşündüğünü ancak ortada siyasi bir durumun da olduğunu varsaymak gerektiğini belirtti.

“Umarım maçlar Kıbrıs’ta oynanır”

İlerleyen süre zarfında FIBA-TBF-YDÜ üçlüsünün görüşmelerini sürdüreceğini de kaydeden Özgümüş, “Ben şahsen olumsuz düşünmüyorum. YDÜ ligimize renk katan ve değer katan bir ekip oluşturdu. Umarım istediğimiz gibi olur ve maçlar Kıbrıs’ta oynanır.”dedi.

“YDÜ ligimize değer verdi ve iyi transferler yaptı”

TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş son olarak YDÜ’nün TKBSL’de mücadele edecek olmasının büyük bir başarı olduğunu kaydederek, Kıbrıs temsilcisinin çok iyi transferler yaptığını ve liglerine değer verdiğini kaydetti. Kıbrıs’ın her zaman kendileri için ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Özgümüş, “Umarım YDÜ bu sezon ligde de iyi işler yapar. Şahsen ben bir Kıbrıs takımının ligimizde yer almasından onur duyuyorum.”dedi. Özgümüş son olarak YDÜ’nün başarısının Türkiye’de de bir heyecan yarattığını kaydederek, farklı branşlarda da Kıbrıs takımlarını görmeyi arzuladıklarını söyledi.

Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur