1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Maçları kendi sahamızda oynamak istiyoruz”
“Maçları kendi sahamızda oynamak istiyoruz”

“Maçları kendi sahamızda oynamak istiyoruz”

YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın Baş Antrenörlük görevine getirilen Alper Durur takım ile çalışmalara başladı

A+A-

Romanya’da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda Türkiye Genç Milli Takımı Baş Antrenörlük görevinden dönen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alper Durur, takımla antrenmanlara başladı. Durur yaptığı açıklamada maçları kendi sahalarında oynamak istediklerini, kadın basketboluna yatırım yapan bir kulübün takımının kendi seyicisi önünde oynaması gerektiğini belirtti.

Oyuncularla tanışmasının ardında gelecek sezon için takımdan beklentilerini Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne dile getiren Durur, “Yakın Doğu Üniversitesi, spora çok önem veren bir üniversite. Kadın Basketbol Takımı’nın geçtiğimiz sezon Türkiye Kadınlar İkinci Ligi’nde mücadelesi ve sonucundaki haklı başarısı da bunun en güzel örneği. Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ile anlaşmamda bunun da çok büyük bir etkisi var. Yeni sezonda yeni transferler ile güçlenen takım ile birlikte çok büyük başarılar yakalayacağımızı düşünüyorum. Tüm oyuncularımız basketbol sporunda son derece iyi yerlerde olan oyuncular ve biraraya gelmelerinden doğacek tek şeyin başarı olacağı şüphesiz. Sporcularımız kendi potansiyellerini de geliştirerek çok başarılı olacaklar.” dedi.

Durur: “Hedef Play-off ve Avrupa”
Durur takımın hedefi ile ilgili olarak “Hedefimiz bu sezon Play-off’ta ilk 4 takım arasında olmak ve Avrupa Kupası’nda mücadele etmek, bu hedefimiz için de var gücümüzle çalışıyoruz. Günde çift antrenmanla yeni sezona hazırlanıyoruz. Şuan antrenamnlarımız kondisyon ve kuvvet ağırlıklı, basketbol  fundamental antrenmanları yapmaktayız. Yurt dışı kampları ve hazırlık maçlarında da kendimizi geliştirmemiz gereken noktaları görerek sezona eksiksiz başlamak hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

Yurt dışı kampı sonrasında bir dizi turnuvada da yer alacaklarını belirten Durur, “Yurt dışı kampı ve sonrasındaki maçlar, kendi durumumuzu belirlememiz için son derece efektif olacak. Yabancı oyuncularımızın da aramıza katılmasıyla güçlü bir takım olarak rakiplerimizin karşısında olacağız” dedi.

“Takımı kendi seyircisinden alıkoymamak gerekir”
Maçları kendi sahalarında, KKTC’de oynamak istediklerini de belirten Alper Durur, “kendi sahamızda maçlarımızı oynamak istiyoruz. Bu hem motivasyonumuz hem de KKTC halkı için çok önemlidir.  Yakın Doğu Üniversitesi, bu başarıyı hem kendi takımı hem de KKTC için kazanmıştır. KKTC’de kadın basketboluna bu denli yatırım yapan bir kulübün takımını, kendi seyircisinin önünde oynamaktan alıkoymamak gerekir” dedi.
Rakiplerini çok zorlayacaklarını belirten Durur, “biz burayı her takımın korkulu rüyası olan bir deplasman haline getirmek istiyoruz. Bu sezon nerede oynarsak oynayalım, sahamız rakiplerin korkulu rüyası olacak” dedi.

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur