1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Maçlar burada oynansın”
“Maçlar burada oynansın”

“Maçlar burada oynansın”

Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’nın ardından basketbol severler müsabakaların adada oynanmasını istedi

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa takımlarının katılımıyla Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası basketbol turnuvasının ardından Kuzey Kıbrıslı basketbolseverler müsabakaların artık Kuzey Kıbrıs’ta oynanmasını istedi.

 

Kalaycıoğlu: “Turnuva gururumuz oldu”

Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’nı ikinci tamamlayan ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise, turnuvayı bir gurur olarak nitelendirdi.

Başantrenör Kalaycıoğlu; “Olağanüstü bir turnuva izledik. Euroleague’de son beş senede üç şampiyonluk kazanmış olan takımlar buradaydı. Galatasaray, Avenida, Prag gibi üst düzey takımların olduğu bir turnuva her halde Türkiye’de bile yapılmadı ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gururu olsa gerek bu turnuva. Futbolda Barcelona, Real Madrid gibi takımların gelmesi gibi oldu. Bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de onları en iyi şekilde temsil ettik. Böylece ambargo falan dinlemeden neler yapılabileceğini herkese göstermiş oldular. Bu büyük turnuva ambargolar için bir adım oldu bu” ifadelerini kullandı.

 

Işıksal: “Tüm maçları kendi tribünlerimizde oynanabilir”

İstenirse bu gibi organizasyonların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılabileceğini ifade eden Hüseyin Işıksal da,  gerekirse Euroleague de dahil olmak üzere bütün maçların, basketbolu bilen, taşkınlık yapmayan, elit bir seyirci önünde kendi tribünlerimizde oynanabileceğini söyledi.

 

Nasıroğlu: “Böyle organizasyonlarla ambargoları kırmış oluruz”

Kıbrıs Türk Basketbol Federasyonu eski Başkanı Ertuğ Nasıroğlu da, uluslararası bir organizasyonu ülkemize getirdiği için Yakın Doğu Üniversitesine teşekkür etti.

Nasıroğlu şöyle konuştu: “Biz ambargolarla boğuşuyoruz. İnşallah bu bir ilk olur. Böyle organizasyonlar sürekli olursa da ambargoları bir nevi kırmış oluruz.”

 

Gardiyanoğlu: “Kendi ülkemizde bu coşkuyu tekrardan yaşatmalarını diliyoruz”

Maçların Kıbrıs’ta oynaması yönünde görüş belirten Emel Gardiyanoğlu, “Turnuva boyunca Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımına destek olmaya geldik. Bundan sonra ligde ve Avrupa’da oynanacak olan maçları kendi halkımızın önünde kendi ülkemizde bu coşkuyu tekrardan yaşatmalarını diliyoruz. Spor ambargolarının biran evvel kalkmasını istiyoruz” dedi. 

 

Savaşan: “Bu coşkuyu ülkemizde ve dünyada yaşayalım”

Konu ile ilgili konuşan Ahmet Savaşan da, “Kendi ülkemizde rahatlıkla maç yapılmasını istiyoruz. Buradan dünyaya bir çağrıda bulunuyorum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımlarının tümüne artık uluslararası alanda temsiliyet hakkı verilsin ve bu güzel coşkuyu hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında hep beraber yaşayalım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
Etiketler :