1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Macaristan’da yapılacak
Macaristan’da yapılacak

Macaristan’da yapılacak

CONIFA (Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği) tarafından düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın katılacağı tanınmayan ülkelerin Avrupa Şampiyonası’nda yer değişikliği yapıldı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın daha önce katılacağını açıkladığı ve CONIFA (Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği) tarafından organize edilen Avrupa Şampiyonası’nın (EURO 2015) yeri değiştirildi. Büyük Britanya’ya bağlı Man Adası’nda (Isle of Man) gerçekleştirilmesi planlanan organizasyon yapılan değişiklikle Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye alındı. Organizasyonun gruplarının belirleneceği kura çekimi de gerçekleştirildi. Liverpool’un efsane futbolcularından Robbie Fowler’ın yaptığı kura çekiminde Kuzey Kıbrıs C Grubu’nda Abhazya ve Güney Osetya ile eşleşti.

Organizasyon Macaristan’a alındı
Dışa açılım konusunda şu günlerde önemli kararlar almaya hazırlanan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) daha önce CONIFA’nın düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası’na katılacağını belirtmişti. İlk defa YENİDÜZEN’in okuyucularına duyurduğu, FIFA ve UEFA dışında kalan ülkelerin yer aldığı, CONIFA tarafından düzenlenecek organizasyonda yer değişikliğine gidildi. Bünyesinde 4 kıtadan 24 tanınmayan ülkenin bulunduğu CONIFA, Man Adası’nda 13-21 Haziran tarihleri arasında yapmayı planladığı Avrupa Şampiyonası’nın yerini değiştirmek zorunda kaldı. Yapılan ilk açıklamada takımlarını desteklemek isteyen taraftarların yoğun ilgisi ile karşılaşmaların Man Adası ve Londra’da yapılması kararlaştırıldı. Daha sonra organizasyonun tamamının Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye alındığı belirtildi.

Kuzey Kıbrıs’ın rakipleri belli oldu
Avrupa Şampiyonası’na katılacak 12 ülkenin gruplarının belirleneceği kura çekimi 13 Mart tarihinde Macaristan’da gerçekleştirildi. Kura çekimini Liverpool’un efsane oyuncularından Robbie Fowler ve CONIFA Avrupa Direktörü Alberto Rischio gerçekleştirdi. 12 takımın 3’erli 4 gruba ayrıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Kuzey Kıbrıs Milli Takımı C Grubu’nda Abhazya ve Güney Osetya ile eşleşti.

Ölüm grubu olarak nitelendirildi
Kura çekimi sonrası yapılan açıklamada diğer gruplara oranla C Grubu “Ölüm Grubu” olarak nitelendirildi. Kuzey Kıbrıs’ın 3 yıllık bir aranın ardından bir organizasyona katılacağı belirtilen açıklamada, aradan uzun bir süre geçtiği için takımın durumu “Kapalı kutu” olarak nitelendirildi. 2013 yılında CONIFA’nın İsveç’te düzenlediği Dünya Kupası’nda yer alan Abhazya ve Güney Osetya’nın çeyrek finalde eşleştiği, beraberlikle tamamlanan karşılaşmanın sonunda gülen tarafın penaltılar sonunda Güney Osetya olduğu belirtildi.

Turnuvanın formatı
Toplamda 8 gün sürecek organizasyonda 12 takım 3’erli 4 gruba ayrıldı. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak olan ekiplerin çeyrek finale yükseleceği turnuvada, tek maç eleminasyon sistemi ile takımları daha sonra yarı final ve final maçları oynayacaklar. Final karşılaşmasından ayrı olarak sıralama maçları da oynanacak. Organizasyonun grupları şu şekilde oluştu:

A GRUBU: Padania, Nagorno Karabağ, Franconia
B GRUBU: Country of Nice, Ellan Vannin, Romani People
C GRUBU: Kuzey Kıbrıs, Abhazya, Güney Osetya
D GRUBU: Oksitanya, Monako, Szekely Land

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur