1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Lütfen Yasalara Uyalım Madde 38”
“Lütfen Yasalara Uyalım Madde 38”

“Lütfen Yasalara Uyalım Madde 38”

Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır İnsiyatifi, Escape isimli işletmenin kullanımında olan 5 Mil Plajı’na giderek beleşe denize girdi, pankart açtı…

A+A-

Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır İnsiyatifi, Girne’deki Escape isimli işletmenin kullanımında olan 5 Mil Plajı’na giderek, ücretsiz denize girdi. İnsiyatif, sosyal medyadan duyurduğu eyleminde; “son dönemde Anayasa ve mahkeme kararlarını hiçe sayan tavırlarından ötürü beleşe deniz için Escape isimli işletmenin işgalindeki 5 Mil plajına gelmeye karar verdik. Plajlar herkesindir ve yurttaşların 100 metrelik kıyı şeridine girişi hiçbir şekilde engellenemez ve ücrete tabii tutulamaz. Yiyecek, içecek, şemsiyelerimiz ve çöp naylonlarımızla plaja giriyoruz” yazdı.
Escape yetkilileri ile selamlaşarak içeriye giren aktivistler, “Anayasal hakkımızı kullanarak Escape’n işgal ettiği 5mil plajına girdik. Hizmetlerden faydalanmayıp halkın olan 100 metrelik kıyı şeridinde ücret ödemeksizin yiyecek içeceğimizle, havlu şemsiyemizle yerimizi aldık” paylaşımında bulundu.

bd.jpg

Daha sonra “Lütfen Yasalara Uyalım Madde 38” pankartı açan aktivisitler, “5 Mil Plaji'ndaki eylemimize son verirken kumsal üzerinde oturduğumuz bölgeyi temizledik. Yiyecek içeceğimizden çıkan çöpleri toplayıp çöp naylonlarına doldurup tesis dışında bulunan belediyenin çöp kutusuna attık. Hakkını savunmak, çevreyi temiz tutmak çok keyifli. Siz de deneyin…” açıklamasında bulundu.  

 

 

Bu haber toplam 3046 defa okunmuştur