1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lua Lua’ya milli görevde
Lua Lua’ya milli görevde

Lua Lua’ya milli görevde

Ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti milli takımının teknik ekibine dahil edilen Lua Lua, Doğan Türk Birliği’nin bugün oynayacağı G.Birliği maçında forma giyemeyecek

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin Kongolu yıldızı Lomana Lua Lua, ülkesi Kongo Milli Takımı’nın teknik ekibine dahil oldu. Oyuncu takımının Afrika Uluslar Kupası eleme grubu mücadeleleri nedeni ile bugün oynanacak olan Gençler Birliği karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Geçtiğimiz yıl Merit Alsancak Yeşilova forması ile ülke futboluna adım atan ve Doğan Türk Birliği’nin sözleşmesi bittikten sonra bu sezon kadrosuna dahil ettiği Lomana Lua Lua, uzun yıllar formasını terlettiği Kongo Milli Takımı’nın teknik heyetinde yer aldı.

Federasyon teknik ekibe dahil etti

Eylül ayı sonunda Kongo Futbol Federasyonu, Lua Lua’nın teknik ekipte yer alacağını belirten bir açıklama yapmıştı. Kongo kaynaklı digitalcongo.net internet sayfasının haberine göre Lua Lua’nın teknik ekibe dahil edildiği de doğrulandı.

Lua Lua, Afrika Uluslar Kupası elemeleri G Grubu’nda yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin bugün oynayacağı Zimbabwe karşılaşmasının yanı sıra Salı günü oynayacağı Kongo karşılaşmasında teknik ekipte yer alacak. Lua Lua üç haftası geride kalan Süper Lig’de Doğan Türk Birliği forması ile biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydetti.

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur