1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LTTFF’de şampiyonluk bilmecesi
LTTFF’de şampiyonluk bilmecesi

LTTFF’de şampiyonluk bilmecesi

2013-14 sezonu şampiyonu Dumlupınar FC’nin kadrosunda profesyonel lisanslı oyuncu oynattığı iddiaları tepkilere neden oldu

A+A-

Hüseyin KIRAL

Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun (LTTFF) Londra’da organize ettiği futbol lig karşılaşmaları sonunda geçtiğimiz sezon şampiyon olan Dumlupınar FC’nin sahte lisanslı sporcu oynattığı iddia edilirken, konuya Londra’da faaliyet gösteren diğer futbol kulüplerinin tepki gösterdiği belirtildi.

Kıbrıs Genç TV Londra temsilcisi Alp Ermiya’nın verdiği bilgiye göre, 2013-14 futbol sezonu şampiyonu Dumlupınar FC’nin, İngiltere’de profesyonel bir kulüp olan Queens Park Rangers’da lisansı bulunan Reneil St Aubin Sappleton’a, Ricky Henry ismi ile lisans çıkarıp oynatması sonucu Dumlupınar FC’nin elde ettiği şampiyonlukların LTTFF tarafından geri alınacağı belirtildi.

Doğan şampiyonlukları talep etti
Alp Ermiya’nın bildirdiğine göre 2013-14 sezonunun şampiyonu olarak Dumlupınar FC takımının LTTFF tarafından Ocak ayında Kıbrıs’a getirerek ödüllendirilmesi ve yapılan resmi ziyaretlerde “Ligimizin 2013-14 şampiyonu” diye tanıştırması Londra’da faaliyet gösteren futbol takımlarının tepkisine neden oldu.

Ermiya, LTTFF’nin organize ettiği ligde Dumlupınar ile birlikte mücadele eden ve son sezonu ikinci olarak tamamlayan Doğan Türk Birliği FC’nin (DTB) federasyona başvurarak şampiyonluk kupalarını talep ettiği belirtildi. 

DTB “Dumlupınar FC haksızlık yaparak şampiyon olmuştur”
Alp Ermiya, Dumlupınar FC’nin iki sezondur kadrosunda profesyonel futbolcu bulundurduğu tespit edilmesinin ardından DTB FC yönetimi LTTFF’na yazdığı yazı ile Dumlupınar FC’nin haksız yere şampiyon olduğunu, kendi şampiyonluklarının da gasp edildiğini belirttiler.

Ermiya’nın bildirdiğine göre, DTB FC yönetimi LTTFF’na yaptığı başvuruda geçtiğimiz sezonun şampiyonluk kupasını talep etmiş ve LTTFF eski Başkanı Turgut Esendağlı’ya çok kızgın olduklarını da açıklamışlar. Ermiya, kısa bir sure öncede DTB FC yönetiminin Londra Türk basınına konu ile ilgili olarak açıklama yaptıklarını, Esendağlı’nın da DTB FC’nin geçtiğimiz sezon şampiyonluk yolundaki haklarını gasp ederek zarar verdiğini söylediğini aktardı.

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur