1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’den “Ara Emri” açıklaması
LTB’den “Ara Emri” açıklaması

LTB’den “Ara Emri” açıklaması

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Remon Şirketi’nin, Lefkoşa bölgesindeki reklam konusunda mahkemelik oluşunun ardından, LTB Hukuk Şubesi bir açıklama yaptı

A+A-

Tanju KONURALP

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Remon Şirketi’nin, Lefkoşa bölgesindeki reklam konusunda mahkemelik oluşunun ardından, LTB Hukuk Şubesi bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili dün YENİDÜZEN’de yer alan haber içerisindeki “LTB’nin mahkemede hazır bulunmaması üzerine mahkeme ara emri verdi” ibaresi sebebi ile açıklama gereği duyan, LTB Hukuk Şube Amiri Avukat Gizem Bahri Soydan, mahkemede yaşananlar ile ilgili bir açıklamada bulundu.

“Hukuki mücadelemiz aynen devam edecektir “
İşte Bahri’nin konu ile gerçekleştirdiği açıklamanın tam metni:
“Lefkoşa Türk Belediye Meclisi, Remon Şirketi veya şimdiki adı ile Wideline Reklam hizmetleri Ltd ile sözde var olduğu iddia edilen ihalenin ve sözleşmenin geçersiz olduğuna karar vermişti. Bu kararı müteakip ilgili şirket mahkemeye başvurarak “geçici ara emri” almış ve işbu emrin görüşülmesi 27.2.2014 tarihine ertelenmişti. LTB’yi temsilen bu davada Av.Gizem Bahri Soydan ve Av. Kemal Mut görevlendirilmiştir. Davanın görüşülmesi için mahkemeye gittiğimizde, mahkeme oturuma başlamadan önce, davacı avukatı Mehmet Ekin Vaiz ile mahkeme salonu önünde kısa bir sohbet yaparak kendisine,”davayı benimle birlikte LTB’yi temsil edecek olan Av. Kemal Mut’a seslenmek üzere gidip hemen geri döneceğimi söyleyerek yanından ayrıldım. Kısa bir süre sonra Mehmet Bey beni telefon ile arayarak mahkemenin başlamak üzere olduğunu söyledi ve ben de ona cevaben oraya doğru yürüdüğümü ve beklemesini rica ettim. Buna rağmen mahkeme salonuna girerek” “davalı avukatlarının hazır olmadıklarını” beyan etmiş ve ara emrinin kesinleşmesini talep etmiştir. Kendisiyle mahkeme başlamadan önce yüz yüze konuşmamıza rağmen mahkemeye “ davada bulunmaya hazır olmadığımızı” beyan ederek ara emrinin bu şekilde kesinleşmesini talep etmesi, mesleki açıdan etik bir davranış değildir. Hukuk camiasında, meslektaşlar arasında höşgörü ve saygı prensibi önceliğimiz iken, Mehmet Ekin Vaiz Beyin bu davranışı, mesleki etik kurallarına aykırıdır ve kabul edilebilir bir durum değildir. Bu şekilde kesinleştirilen ara emri ile ilgili gerekli çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Dava halen gündemdedir. Ara emrinin kesinleşmesi davanın kazanıldığı anlamına gelmemektedir. Hukuki mücadelemiz aynen devam edecektir.”

Bu haber toplam 3061 defa okunmuştur
Etiketler : ,