1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. LTB: Yoğunluk nedeni ile yaş grubu kontrolünde bir aksama oldu
LTB: Yoğunluk nedeni ile yaş grubu kontrolünde bir aksama oldu

LTB: Yoğunluk nedeni ile yaş grubu kontrolünde bir aksama oldu

Lefkoşa Türk Belediyesi, kayıt işlemi sırasında, belediye personelinin yoğunluk nedeniyle Soydan Sakallı’nın çocuklarının yanlış gruba kaydettiği ve telafisi için hemen girişimde bulunulduğu belirtildi.

A+A-

Cuma gün YENİDÜZEN’de yayınlanan Torpilli çocuklar, benimkilerin yerine yazıldı” başlıklı haberde iddia edilen konu üzerine açıklama yapan Lefkoşa Türk Belediyesi, kayıt işlemi sırasında, belediye personelinin yoğunluk nedeniyle Soydan Sakallı’nın çocuklarının yanlış gruba kaydettiği ve telafisi için hemen girişimde bulunulduğu belirtildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi ve EMAA işbirliği ile çocuklara yönelik düzenlenen sanat kurslarının 2015 yılından beridir devam ettiğine değinen belediye, ilgi ve talep doğrultusunda ek gruplar açtıklarını ve bu grupları yaş aralıklarına göre ayırdıklarını kaydetti. Söz konusu olayda da torpil iddialarında bulunan Soydan Sakallı isimli velinin çocuklarını da yaş gruplarına göre kaydedildiğinin altını çizen belediye, kayıt sırasında yoğunluktan dolayı yaş gruplarında hata yapıldığını kaydetti.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

Gazetenizin 10 Mart 2017 Cuma günkü sayısında yer alan “Torpilli Çocuklar, Benimkilerin yerine yazıldı” başlıklı haberin içeriğinin konunun tarafı olan LTB ve EMAA’nın görüşleri alınmadan yapıldığını, kamuoyunun eksik bilgilendirilmemesi için bahsi geçen olaya ilişkin tarafımızca yaşanan süreci sizlerin ve kamoyunun bilgisine sunarız.

Lefkoşa Türk Belediyesi ve EMAA işbirliği ile çocuklara yönelik düzenlenen sanat kursları 2015 yılından beridir devam etmektedir. Her dönem kayıtlarımızı şeffaf ve adeletli bir şekilde yürütmekteyiz. Kurslarımıza olan ilgi nedeniyle geçtiğimiz dönemlerde yoğun ilgi ve talep doğrultusunda ek gruplar açılmıştır. 2017 Bahar dönemi kurslarının kayıtları, 3 Mart 2017 Cuma günü başlamıştır.

Artan talep ve genişleyen yaş gruplarına yönelik EMAA, bilimsel verilere ve tecrübesine dayanarak  çocuklarımız için daha verimli, uygun ve sağlıklı bir sanat eğitimi ortamı sağlamak amacı ile bu dönem kursları yaş aralıklarına göre ayırmayı uygun görmüştür. Bu noktadan hareketle 4-6 yaş, 5-7 yaş ve 7-9 yaş olarak üç farklı grup öngörmüştür. Bu yaş aralıkları çocukların gelişim ve algıları düşünülerek oluşturulmuştur. Ve sadece bir çocuk için değil tüm çocuklar düşünülerek alınmıştır.

Bu bağlamda 4-6 yaş grubuna dahil edilecek çocuklar, 4 yaşını doldurmuş (4. Yaşından gün alma değil, o yaşı doldurma) olma şartı ile 6 buçuk yaşına kadar olan çocukları kapsamaktadır. Aynı şekilde 7 – 9 yaş grubuna kayıt yaptırabilecek çocuklar 7 yaşını doldurmuş veya kurs süresince dolduracak olanlardır. Sayın Soydan Sakallı isimli velinin çocuklarının doğum tarihi göz önünde bulundurulduğunda, çocukların Aralık 2010 doğumlu olmalarından dolayı 4-6 yaş veya 5-7 yaş guruplarına kayıtlarının yapılmasının uygun olduğu görülmüştür. Bu uygulama tüm yaş grupları ve tüm çocuklar aynı şekilde ve hiçbir ayrım yapılmadan uygulanmıştır.

Yaşanan bu olay karşısında EMAA yetkilileri veli ile temasa girmiş, Sayın Sakallı’nın ısrarını eğitim açısından anlamaya ve bu konuda iletişim kurmaya çalışmıştır. Ne yazık ki sonuçsuz kalan bu süreç sonrasında velinin tutumu ve gazetenizde yer alan haberde dile getirdiği söylemleri ise dernek yetkililerini ülkemizdeki eğitim anlayışı ve velilerin bu konudaki tavrının tekrardan sorgulanması gerektiği konusunda düşündürmüştür. İki olası seçeneği de kabul etmeyip kurslarımızdan çocuklarının kaydını sildirmeyi uygun gören velinin,  çocuklarının LTB ve EMAA  tarafından mağdur edildiği söylemi ise tekrardan düşünülmesi gereken bir noktadır.

Bu noktada belirtmek isteriz ki, kayıt işlemi sırasında yoğunluk nedeni ile yaş grubu kontrolünde bir aksama olmuş, Sn. Sakallı’nın çocuğu bu aksama nedeni ile ilk başta yanlış yaş grubuna kayıt edilmiştir. Personelimiz tarafından yapılan bu yanlışlık kısa sürede ikinci bir kontrol aşamasında fark edilmiş ve derhal Sn. Sakallı ile iletişime geçirilerek durum ayrıntıları ile kendisine aktarılmıştır.

LTB ve EMAA olarak amacımız, herkese eşit ve adaletli kayıt süreci sağlamak ve herkese kayıt olma imkanı sağlamaktır. Bu bağlamda sağlıklı bir sanat eğitimi için ortaya koyduğumuz yaş grubu uygulamasına uymak dururumdayız.
Kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı her dönem olduğu gibi oluşturulan yedek listeden, açılan/boşalan yerlere yaş grubu uygunluğu çerçevesinde sırası ile yedek listesinde yer alan veliler telefoniyen aranıp kayıtları yapılmaktadır.  
Her alanda olduğu gibi şeffaf belediyecilik ilkesi içerisinde çalışmaya devam etmekte, 2017 Bahar  dönemi kurslarında yaş grubu uygulaması yapılacağı ve yaş gruplarının nasıl olacağının bilgisi tüm kamuoyuna kayıtlar başlamadan önce bildirilmiştir.

 

Bu haber toplam 3066 defa okunmuştur
İlgili Haberler