1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB: Polisle işbirliği halindeyiz
LTB: Polisle işbirliği halindeyiz

LTB: Polisle işbirliği halindeyiz

LTB yönetimi yaptığı açıklamada Defin İşleri Birimi’nde yaşananlarla ilgili bilgi verdi

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yönetimi, medyaya da yansıyan LTB Defin İşleri Birimi’nde yaşananlar ile ilgili açıklamada bulundu. Belediyeye yapılan bir ihbar neticesinde, söz konusu birimin sorumlusunun mezar yeri ayırmak süreti ile vatandaşlardan ücret talep ettiği ve bu paraları da belediye veznesine yatırmadığı iddiasının araştırılmaya başlandığı ve birtakım ciddi bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi.

Söz konusu birim sorumlusunun bir önceki başkanlık döneminde bu göreve getirildiği bilgisi verilen açıklamada, durum ile ilgili polisede şikayette bulunulduğu aktarıldı.

Soruşturma tamamlanana de belediyedeki görevinden uzaklaştırıldı
Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda LTB Disiplin Kurulu bugün toplanarak konuyu ele aldı. 
Toplanan Disiplin Kurulu’nun LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yazılı talebi ile ilgili kişiyi kurul kararı ile soruşturması tamamlanana kadar belediyedeki görevinden uzaklaştırdığı bilgisi verilirken, soruşturmanın polis ile işbirliği halinde devam ettiği aktarıldı.

Mezar yeri ayrılması konusundaki yasal prosedür…
LTB’den yapılan açıklamada, mezar yeri ayrılması konusunda da yasal prosedür aktarıldı. Buna göre vefat eden bekar birisi için anne veya babasının, bunun yanına evli çiftlerden vefat eden herhangi birisinin eşi için mezar yeri ayırmasının Belediye Meclis kararı gerektirmediği, diğer hallerde mezar yeri ayrılması için Belediye Meclisi’ne başvuru yapılması ve buradan izin çıkması gerektiğinin altı çizildi.
Yapılan açıklamanın sonunda her alanda olduğu gibi LTB’de de yapılan her işlem ve ödeme için mutlaka makbuz talep edilmesi gerektiği hatırlatıldı. YD

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur